Ave Lepik • 2. juuli 2013
Jaga lugu:

Kinnisvatatehingute arv languses

Eesti 17 suurema linna kinnisvaratehingute kaalutud keskmine hind oli mais 958 eur/m². Pindi Indeksi on võrreldes hinnatipuga aprillis 2007 languses veel 32 protsendiga.

Võrreldes viimaste aastate madalaima punktiga juulis 2009. aastal (624,2 eur/m²) on Pindi Indeks 52,4 protsendi võrra kõrgemal.

Kui mais tehti Eesti suuremates linnades 1188 korteriomandi tehingut, siis juunis aktiivsus langes oluliselt, jäädes 922 tehinguni, mis on võrreldav 2013. aasta talvekuudega. Mullu mais sooritati indeksilinnades kokku 934 tehingut, mis on samuti kõrgem kui tänavu.

Pindi Kinnisvara hinnaindeks võtab arvesse kõigis maakonnakeskustes, lisaks Kohtla-Järve ning Narva linnas tehtud korteriomandite ostu-müügitehingute kaalutud keskmise ruutmeetrihinna. Tegemist on väärtusega, mis hõlmab ligi 800 000 elaniku eluaset läbi üheksa aastase ajaloo.

Vaata seoseid nende isikute ja firmadega:
Jaga lugu:
Seotud lood
Hetkel kuum Äripäevas