12. juuli 2013
Jaga lugu:

Fangio Mercedes tegi 29,7 miljoniga uue rekordi

Viiekordse Vormel 1 (F1) maailmameistri juhitud ja tema kahe F1 Grand Prix võiduni viinud Mercedes-Benz müüdi 29,7 miljoni dollari eest, mis on auto eest makstud rekordiliselt kõrge hind.

180 hobujõulist Mercedest 5müüs Katari emiir, kes kaheksa aastat tagasi ostis auto Saksa töösturilt Friedhelm Lohilt, vahendab Bloomberg. Emiiri esindaja keeldus teemat lähemalt kommenteerimast.

Hõbedane Mercedes W196 ei omanud ametlikku hinda seda müünud oksjonimajalt. Londonis baseeruv oksjonimaja Bonhams ütles eelvaatena, et selle hind võib tõenäoliselt tulla kõrgem eelmisest rekordist, kui 2011. aasta augustis müüdi Californias 16,4 miljoni dollari eest 1957. aasta prototüüp Ferrari Testa Rossa.

Argentinas sündinud Fangio võitis selle autoga 1954. aasta Saksamaa ja Šveitsi Grand Prix, mis aitas tal kindlustada enda teine maailmameistri tiitel. Mercedes-Benz tootis omal ajal 15 W196 mudelit 1954. ja 1955. aasta hooajaks, millest paljud on firma endale jätnud.

Autor: Fredy-Edwin Esse, California

Jaga lugu:
Seotud lood
Hetkel kuum