Indrek Kald • 21 august 2013

Tööstustoodangu tootjahinnaindeks juulis langes

Tööstustoodangu tootjahinnaindeksi muutus oli 2013. aasta juulis võrreldes juuniga -2,2% ja võrreldes eelmise aasta juuliga 3,5%, teatas statistikaamet.

Tootjahinnaindeksit mõjutas juulis võrreldes eelmise kuuga keskmisest enam hindade langus elektrienergia, gaasi, auru ja konditsioneeritud õhuga varustamises, samuti hindade tõus mäetööstuses ning puittoodete tootmises.

Mulluse juuliga võrreldes mõjutas indeksit enim hinnatõus elektrienergia, gaasi, auru ja konditsioneeritud õhuga varustamises ning toiduainete tootmises, puittoodete tootmises ja puidutöötlemises, samuti hinnalangus kütteõlide tootmises.

Ekspordihinnaindeksi muutus oli tänavu juulis võrreldes juuniga -0,4% ja võrreldes eelmise aasta juuliga -0,6%. Juuniga võrreldes langesid juulis keskmisest enam elektrienergia, rõivaesemete, kummi- ja plasttoodete ning metallitoodete hinnad ning tõusid naftasaaduste ja metalltoodete hinnad.

Impordihinnaindeksi muutus oli juulis võrreldes juuniga -0,6% ja võrreldes 2012. aasta juuliga -1,5%. Eelmise kuuga võrreldes langesid juulis keskmisest enam elektrienergia, põllumajandussaaduste ning nahktoodete ja jalatsite hinnad, samas tõusid keskmisest enam mitmesuguste masinate ja seadmete ning puittoodete hinnad.

Hetkel kuum