Rainer Saad • 17. september 2013 kell 16:33

Lõuna-Korea ehitab nähtamatu pilvelõhkuja

Eelmisel nädalal teatas California arhitektuurifirma GDS Architects, et on saanud Lõuna-Korea valitsuse heakskiidu ehitada pilvelõhkuja, mis on varustatud valgusdioodide ja kaameratega. Sellise tehnoloogiaga on pilvelõhkuja võimalik taevataustal ära peita.

Projekti omanik Korea Land & Housing Corp. lükkas ümber kõik väited nagu kujutaks nähtamatu torn ohtu lennuliiklusele, kuna optiline illusioon töötab ainult mõned tunnid päevas ning teatud nurga alt. Õhtuti vähendab torni nähtamatust ka seestpoolt kumav valgus, vahendas Wall Street Journal.

450 meetri pikkuse pilvelõhkuja ametlikuks nimeks on City Tower ning see ehitatakse Seoulist 30 km eemal asuvasse Incheoni linna. Projekti valmimise kuupäeva pole veel teatatud, kuid torn peaks selline välja nägema:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hetkel kuum