• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Baltika uus prognoos on taas optmistlik

  Teisipäeva õhtul käibe- ja kasumihoiatusega välja tulnud Baltika aktsia hinnast lõigati eile ära ligi kümnendik ning väärtpaber leidis ennast päeva lõpust 0,642 ­eurol ehk madalaimal tasemel pärast veebruari keskpaika.

  Nagu kasumilangust või H&M tulekut kartes sattus Baltika langustrendi alates augusti algusest, mil väärtpaber kukkus läbi 0,90 euro taseme. Samal ajal on näiteks Vilniuse börsil noteeritud ja Baltimaades tegutsev Apranga Grupi aktsia püsinud stabiilsena paigal.
  Uue prognoosi valguses loodab Baltika teenida 2013. aastal eelmise aastaga võrrelda puhaskasumi (0,8 miljonit eurot ehk 2 senti aktsia kohta) ning  näidata 10% asemel 7% käibekasvu.
  Ehkki kasumikärbe on massiivne, kerkib õhku siiski küsimus: kas kolm kuud enne aasta lõppu välja käidud uus prognoos ikka täis tuleb?
  Seitsmeprotsendise käibekasvu saavutamine nõuab neljandas kvartalis 18,6 miljoni eurost müügimahtu ehk ligi 15% käibekasvu. Esimesel poolaastal näitas Baltika aga vaid 5,7% kasvu ning kolmandas kvartalis näitasid numbrid seisuks juba 1% käibelangust.
  Baltika põhjendas augusti ja septembri nõrkasid näitajaid sooja suvege, kuid siiski oleks suur üllatus, kui selline käibeprognoos suudetakse täis teha.  Ning eks käibeprognoosiga ole seotud ka kasumiootus.
  Viimased kuud on Eesti olnud H&Mi tuleku mõjude all. Baltika uues tulijas aga ohtu ei näe, kuna H&M tegeleb rohkem lasteriietega ning selles vallas Baltika ei konkureeri.
  Möödunud nädalal märkis ettevõtte juht Meelis Milder, et Baltika eesmärk on olnud kogu aeg ning on ka praegu ja tulevikus pikaajaline väärtuse  kasv ja seda nii ettevõtte juhtkonna kui ka tuumikaktsionäride nägemuses.
  Pikka aega Tallinna börsile investeerinud Stefan Andersson soovitab Baltikal vaadata oma laienemiskavas Soome turule. “Tallinn ja Helsingi pole enam kaks eri universumit, vaid kui jaekett on ühes linnas edukas, siis kindlasti ka teises. Ja vastupidi. Sellepärast on arusaamatu, miks Baltikal on 8 kauplust  Pärnus, Helsingis aga 0.”
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Hirm kalli jõuluprae ees on pigem vaataja silmades
Hindade tõus on praeguses keskkonnas paratamatus, majandus kasvab ja kasvavad ka sissetulekud, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Hindade tõus on praeguses keskkonnas paratamatus, majandus kasvab ja kasvavad ka sissetulekud, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Sendipidude nõutuim artist Rahakratt hullutab masse
Eesti üks armastatumaid rahablogijaid Rahakratt avaldas nipid, kuidas palka juurde norida, pangaonudelt laenuintressi alla tingida ja rotina vetsu minnes sealt miljonärina väljuda.
Eesti üks armastatumaid rahablogijaid Rahakratt avaldas nipid, kuidas palka juurde norida, pangaonudelt laenuintressi alla tingida ja rotina vetsu minnes sealt miljonärina väljuda.
USA sätib plaani, et takistada Venemaa sissetungi Ukrainasse
Ameerika Ühendriikide president Joe Biden valmistab ette samme, et Vladimir Putini juhitaval Venemaal oleks raske hõivata Ukraina, vahendab Reuters.
Ameerika Ühendriikide president Joe Biden valmistab ette samme, et Vladimir Putini juhitaval Venemaal oleks raske hõivata Ukraina, vahendab Reuters.
November oli Tallinna lennujaamale oodatust parem
Novembris läbis Tallinna lennujaama 164 126 reisijat. Võrreldes pandeemiaeelse tasemega on nõudlus alates märtsist järk-järgult taastunud, jõudes novembrikuus 68% juurde tavapärasest mahust. Regulaarlendude keskmine täituvus oli novembris 58%, teatas lennujaam.
Novembris läbis Tallinna lennujaama 164 126 reisijat. Võrreldes pandeemiaeelse tasemega on nõudlus alates märtsist järk-järgult taastunud, jõudes novembrikuus 68% juurde tavapärasest mahust. Regulaarlendude keskmine täituvus oli novembris 58%, teatas lennujaam.