• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Parts meelitab Põhja-Iirimaalt investeeringuid Eestisse

  Majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Parts tutvustas eile Põhja-Iirimaal Belfastis investeerimiskonverentsil SmartEst investeerimisvõimalusi Eestisse.

  Parts pidas ettekande Briti-Eesti kaubanduskoja korraldatud ärivisiidi raames toimuval konverentsil, mis on suunatud Eesti majanduskeskkonna tutvustamisele ning mille eesmärgiks on tuua investeeringuid Eestisse.
  Oma ettekandes rõhutas Parts Eesti ja põhja-Iirimaa majanduse sarnasust, mis seisneb kohaliku turu suuruses – elanike arv Põhja-Iirimaal on 1,8 miljonit –, majanduskasvu võtmeks olevas ekspordis, innovaatilises, lisandväärtust loovas ja hästi liigendatud majanduses ja konvergentsi otsimises suuremate turgudega.
  Parts andis ülevaate Eesti majanduse hetkeseisust ja investeerimiskliimast ning avaldas lootust, et Belfastis toimuv konverents aitab kaasa tulevaste ettevõtete tekkeks nii Eestis kui Põhja-Iirimaal.
  SmartEsti konverents koosnes kolmest paneelist: finants, infoühiskond ning innovaatiline tootmine. Finantspaneeli pani kokku Finance Estonia. Infoühiskonna paneelis anti ülevaate Eesti infoühiskonna alustaladest (id-kaart ja e-riik) ning seejärel räägiti e-tervishoiust. Paneeli koostasid tarkvaralahendustega tegelev ettevõte Ignite ning IKT Demokeskus.
  Põhja-Iirimaa visiidi raames külastas Parts eile ka Queensi ülikooli küberjulgeoleku tehnoloogikeskust, samuti on kavas kohtumised Põhja-Iirimaa ettevõtlus-, kaubandus- ja investeeringute ministri Arlene Fosteri ja kohalike ettevõtjatega, kes on investeerinud Eestisse.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Saksa majandusajakirjanik valimiste eel: taastame Hansa Liidu!
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Ignitis ja Šiauliu vedasid Balti börse allapoole
Tallinna börsiindeks langes täna 0,4 protsenti, 1939,5 punktini. Balti börsiindeks kukkus aga 0,9 protsenti ja lõpetas päeva 1557,1 punktil.
Tallinna börsiindeks langes täna 0,4 protsenti, 1939,5 punktini. Balti börsiindeks kukkus aga 0,9 protsenti ja lõpetas päeva 1557,1 punktil.
Et saunamõnusid jätkuks kauemaks!
Saunumi sisekliimaseade muudab saunakogemuse mõnusaks isegi pelglikumale saunalisele ning laseb leili nautida kauem, kui seda seni saanud. Saladus peitub unikaalses Saunumi tehnoloogias – nimelt tõmbab uudne sisekliimaseade endasse leiliruumis nii kuumema kui jahedama õhuvoolu, segab need ning väljutab ühtlasemal temperatuuril õhu-leiliauru segu, mis kehale paremini tajutavam ning on ühtlasi organismile mõnusam kogeda.
Saunumi sisekliimaseade muudab saunakogemuse mõnusaks isegi pelglikumale saunalisele ning laseb leili nautida kauem, kui seda seni saanud. Saladus peitub unikaalses Saunumi tehnoloogias – nimelt tõmbab uudne sisekliimaseade endasse leiliruumis nii kuumema kui jahedama õhuvoolu, segab need ning väljutab ühtlasemal temperatuuril õhu-leiliauru segu, mis kehale paremini tajutavam ning on ühtlasi organismile mõnusam kogeda.
Suurpõllumees Tõnu Post: toit ei tohi olla odav
"...sest odavat asja raisatakse," põhjendas Saaremaa põllumajandusettevõtja Tõnu Post Äriplaan 2022 konverentsil oma väidet. Tema sõnul on ka rohepööre põllumajandusele hädavajalik, sest kõik, mis reostab õhku, jõuab otsejoones meie toidulauale.
"...sest odavat asja raisatakse," põhjendas Saaremaa põllumajandusettevõtja Tõnu Post Äriplaan 2022 konverentsil oma väidet. Tema sõnul on ka rohepööre põllumajandusele hädavajalik, sest kõik, mis reostab õhku, jõuab otsejoones meie toidulauale.