Rainer Saad • 7. oktoober 2013 kell 6:34

Päev börsil: Moody's välistas USA maksejõuetuse

Reitinguagentuuri Moody's juht Raymond McDaniel välistas USA maksejõuetuse võimalikkuse ja seda isegi siis, kui oktoobri keskpaigas ei jõuta kokkuleppele võlalimiidi tõstmise osas.

Kuna USA valitsuse tööseisak jätkub täna kuuendat päeva, on see tekitanud muresid, kas poliitikud suudavad jõuda kokkuleppele enne 17. oktoobrit, mil Ameerika võlg jõuab 16,7 triljoni dollari limiidini. USA valitsuse maksejõuetus tähendaks suuri negatiivseid tagajärgi kogu maailma finantsturgudele.

"On väga ebatõenäoline, et rahandusministeerium ei jätka võlakirjadelt intresside maksmist ja seda isegi pärast 17. oktoobrit, kui kokkuleppele ei jõuta," ütles McDaniel intervjuus CNBC-le. Moody'se reiting USA-le on AAA ehk tippreiting, väljavaade stabiilne.

Kuna tähtaeg läheneb ja USA valitsuse töö seisab, on maksejõuetuse riski suurenemine tekitamas börsidel negatiivseid meeleolusid. Täna langesid Jaapani börsiindeks Nikkei ja Austraalia S&P ASX 200 mõlemad ühe kuu madalaimale tasemele. Lõuna-Korea Kospi langes alla 2000 punkti taseme ning 1%.

Hetkel kuum