• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Hansa Grupp ostis rahamasina

  Transpordifirma Hansa Grupp ostis autorendifirma Europcar tegevuse Balti riikides, juhatuse liikme Neeme Tammise sõnul on ettevõte nüüdsest renditurul suurim tegija.

  Eile teatas Hansa Grupp, et omandas Europ­cari Baltikumi master­frantsiisi ja tegevused.  Krediidiinfo koostatud autorendiettevõtete turuülevaate 2010–2011 statistika järgi on Hansa Grupp nüüd suurim tegija Eestis.
  Tehingul enneolematu hind. Müüja, Baltic Mobility OÜ üks osanikke Ahti Rebane märkis, et tehingu põhjus oli Hansa Grupi soov osta. “Teate, see on nagu rahamasina müük, kas trükid ise või müüd masina edasi ja keegi teine trükib. Ma ei oska kommenteerida, see oli tavaline äritehing ilma emotsioonideta,” ütles Rebane.
  Grupi juhatuse liige Neeme Tammis tunnistas, et ideest teostuseni kulus kaks ja pool aastat. Osapooled tehingu hinda ei avalikusta, kuid Tammis märkis, et see on kõigi eelnevate Hansa Grupi ostudega võrreldamatu.
  Ta selgitas, et ostul on suur lisaväärtus – lokaalsetel klientidel tekib hea võimalus renditeenuseid tarbida ka väljaspool Eestit. Samuti laieneb ettevõtte masinapark.
  Europcari omandamisega laieneb Hansa Grupi rendikontorite võrk, millega suureneb oluliselt teenuse kättesaadavus. “Pan-Balti klientidel ja turistidel muutub meie teenuste kasutamine kahe kaubamärgi ja kolme riigi vahel väga mugavaks. Samuti hakkab meie klientidel olema lihtne tarbida ­Europcari teenust Euroopas. Sõidukite ja markide valik laieneb oluliselt ning saame olla kliendi jaoks paindlikumad,” ütles Tammis.
  Hansa Grupp, senise nimega NTH Holding, ostis Europcari Baltikumi senise frantsiisiomaniku Baltic Mobility OÜ koos tütarfirmadega Mobility Eesti OÜ ja Mobility Latvia SIA. Hansarent alustab teenusepakkumist Lätti ja Leetu järgmise aasta algusest.
  Konkurent muutust ei karda. Hansa Grupi ühe suurima konkurendi Ideal OÜ, Avis renditeenuseid pakkuva ettevõtte nõukogu esimehe Urmas Isoki sõnul tehing olukorda turul siiski ei mõjuta, sest nii Hansrent kui ka Europcar olid ka eelnevalt turul. Isok lisas, et vastavalt frantsiisilepingule Ideal OÜ Europcari osta ei saanuks, isegi kui oleks soov olnud.
   
  Tehing
  Europcari frantsiis vahetas omanikku
  Müüja: Baltic Mobility OÜTütarfirmad Mobility Eesti OÜ ja Mobility Latvia SIA.Omanikud olid Soome päritolu OS SI ILMAR DAHLSTRÖM, Stina Karits-Pihtje ja OÜ Foxmile, mille omanik on Ahti Rebane.
  Ostja: Hansa GruppEnamusosalused ASis Hansabuss, millele kuuluvad Hansabuss, Hansa Liinid ja City Tour.Kogukäive üle 20 miljoni euro aastas.Töötajaid rohkem kui 425.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Madis Müür: Funderbeami puhul on hirm laes ja hinnad huvitavad. Aga kuidas Buffett ütleski?
Äkki võib vaikusehetke Funderbeamis näha mitte maailma lõpuna, vaid hoopis võimalusena, küsib investor Madis Müür vastukajana investor Toomase kommentaarile, milles too arutleb, kas rahapaigutustega nimetatud platvormil on tõesti nii hullusti, kui osaku hinnast paistab. Müürilgi on Funderbeami portfell n-ö vee all.
Äkki võib vaikusehetke Funderbeamis näha mitte maailma lõpuna, vaid hoopis võimalusena, küsib investor Madis Müür vastukajana investor Toomase kommentaarile, milles too arutleb, kas rahapaigutustega nimetatud platvormil on tõesti nii hullusti, kui osaku hinnast paistab. Müürilgi on Funderbeami portfell n-ö vee all.
Hiina telefonitootja avab elektriautode tehase
Hiina nutitelefonide valmistaja Xiaomi ehitab riigi pealinna Pekingisse tehase, kus saab aastas toota 300 000 elektriautot, vahendab Reuters.
Hiina nutitelefonide valmistaja Xiaomi ehitab riigi pealinna Pekingisse tehase, kus saab aastas toota 300 000 elektriautot, vahendab Reuters.
USA kaubanduspüha tabas ootamatu pööre
Ameerika Ühendriikide ostlejad kulutasid tänavu musta reede ajal e-poodides vähem kui mullu, vahendab Reuters.
Ameerika Ühendriikide ostlejad kulutasid tänavu musta reede ajal e-poodides vähem kui mullu, vahendab Reuters.
Uus Saksa valgusfoori võimuliit rajatakse vastuolulistele plaanidele
Pärast kaks kuud kestnud koalitsioonikõnelusi Saksa sotsiaaldemokraatide, roheliste ja liberaalsete vabade demokraatide vahel tuli Angela Merkelilt võimu üle võttev poliitiline liit välja esialgse leppega, mille elluviimine saab analüütikute hinnangul olema keeruline.
Pärast kaks kuud kestnud koalitsioonikõnelusi Saksa sotsiaaldemokraatide, roheliste ja liberaalsete vabade demokraatide vahel tuli Angela Merkelilt võimu üle võttev poliitiline liit välja esialgse leppega, mille elluviimine saab analüütikute hinnangul olema keeruline.