Rainer Saad • 10. oktoober 2013 kell 7:20

Šveitsi pank: peagi tulevad triljonärid

Arvestades ajaloo keskmisi kasvumäärasid, peaks kahe põlvkonna pärast tekkima kümmekond dollaritriljonäri, selgub Šveitsi panga Credit Suisse maailma jõukuse raportist.

Kuigi praegu on maailmas kahel kolmandikul täiskasvanutest vara alla 10 000 dollari, omab 0,7% rahvastikust 41% maailma varandusest. Vaatamata suurele kontrastile näeb Šveitsi pank tulevikku positiivsemalt. Arvestades ajaloolisi kasvumäärasid, langeb 30 aasta jooksul poole võrra inimeste arv, kes on rikkusepüramiidi põhjas.

„Praeguste varanduse kasvumäärade juures saab kahe põlvkonna pärast olema peaaegu miljard miljonäri. See on 20 protsenti täiskasvanute arvust. Kui selline stsenaarium saab tõeks, tekivad maailma ka esimesed triljonärid – meie parima prognoosi järgi 11,“ ütles raport.

Möödunud aastal kasvas maailma majapidamiste jõukus 4,9% 241 triljoni dollarini. Järgmise viie aasta jooksul peaks Credit Suisse’i prognoosi järgi kasvama majapidamiste jõukus 40%, 334 triljoni dollarini.

Hetkel kuum