• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Swedbank lõpetab järelmaksu pakkumise

  Kahe kuu pärast lahkub Swedbank Liising AS järelmaksupakkujate hulgast, sest valdkond pole pangale mõistlik. Swedbanki pressiesindaja Mart Siilivask selgitas, et lahkumise põhjus on see, et Swedbanki hinnangul ei ole järelmaksuturul tegutsemine ja arenemine äriliselt mõistlik. “Oleme süsteemide lahendustes jõudnud seisu, kus vanaviisi jätkata ei saanud ja uue süsteemi juurutamine tähendanuks suuri investeeringuid,” selgitas Siilivask.

  Siilivask kinnitas, et pangal on plaanis pakkuda klientidele alternatiivi, aga mida täpsemalt, ta ei öelnud.
  Olemasolevate klientide jaoks ei muutu tema sõnul midagi, sest lepingud teenindatakse kehtivusaja lõpuni.
  Ta rõhutas, et lahkutakse järelmaksu-, mitte liisingu­turult.
  Partnerid ei osanud otsust oodata. Lepingupartneri Indoor Group ASi turundusjuht Marek Kannike kommenteeris, et Swed­banki lahkumine järelmaksuturult jahmatas. “Kui turuliider annab positsiooni üle, siis see on üllatus,” ütles Kannike.
  Kannikese sõnul ei olnud neil partneriga lõpetamisest juttu. “Pigem vaatasime tulevikku.  Arvestati, et kaks-kolm järelmaksupakkujat kaob ehk turult, aga keegi ei arvanud, et see võiks olla Swed­bank,” rääkis Kannike.
  Ta lisas, et Swedbanki lahkumine oli ootamatu ka seetõttu, et pank tõi üsna hiljuti turule tarbijale kõige madalama intressi.
  “Väga veider otsus. Meile ettevõttena see ei meeldi. Tuleb strateegiad ümber mängida, kuna üks müügikanal on pakkuda tooteid järelmaksuga,” hindas Sotka ja Asko kauba­märgi all tooteid müüva ettevõtte turundusjuht.
  Kannike nentis, et tuleb otsustada, kellega edaspidi koostööd teha, kas jätkata olemasolevate lepingupartneritega või leida uusi. Kuna Swedbank jätkab vaid aasta lõpuni, tuleb otsused vastu võtta kiiresti.
  Hädast päästab kaupluse oma järelmaksusüsteem. Kaupluskett Bauhof Group ei pea Swedbanki lahkumist suureks probleemiks. “Meie jaoks see oluline muutus ei ole, sest meie kliendid on ka seni eelistanud pigem Bauhofi järelmaksu,” ütles Bauhofi finants­direktor Indrek Veevo.
  Ta lisas, et on täheldanud teiste järelmaksupakkujate aktiviseerumist, kuid ei ole kellegagi veel läbirääkimisi alustanud.
  Reisikorraldaja Novatoursi tegevjuht ja juhatuse liige Andree Uustal lubas kostööd Swedbankiga teistes valdkondades jätakata.
  “Järelmaksuvajadus ei ole reiside soetamisel suur ja Novatoursi jaoks see mingeid muudatusi kaasa ei too. Järelmaksu saavad kliendid ka edaspidi, töö uue ja soliidse pakkuja nimel juba käib,” lausus Uustal.
  Hääl: turg pole aus
  Eesti Liisingühingute Liidu tegevjuht Reet Hääl nendib, et liisinguturul ei valitse aus konkurents. Hääl selgitas, et pankadega seotud ettevõtted on kammitsetud rangete regulatsioonide ja finantsinspektsiooni järelevalvega, aga SMS-tüüpi laenuandjad mitte ja nad saavad teenust pakkuda piiranguteta ja väiksema kulubaasiga. “Turul ei valitse aus konkurents ja sellises olukorras lahkuvadki rohkem reguleeritud finantseerijad turult,” nentis Hääl.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Tarmo Ulla: kui kukud, tõuse ja proovi uuesti!
Arvamuskonkursi Eduka Eesti toetaja, Swedbank Eesti juhatuse liige, eraisikute panganduse juht Tarmo Ulla teeb üleskutse panustada konkursile ideedega, mis aitavad suunata meie noori rohkem tegelema huviharidusega, et väärtustada meeskonnatööd.
Arvamuskonkursi Eduka Eesti toetaja, Swedbank Eesti juhatuse liige, eraisikute panganduse juht Tarmo Ulla teeb üleskutse panustada konkursile ideedega, mis aitavad suunata meie noori rohkem tegelema huviharidusega, et väärtustada meeskonnatööd.
Tallinna Sadama kommertsjuht ostis 10 000 euro eest aktsiaid
Tallinna Sadama juhatuse liige ja kommertsjuht Margus Vihman ostis eelmisel nädalal enam kui 10 000 euro eest Tallinna Sadama aktsiaid, selgub finantsinspektsiooni andmetest.
Tallinna Sadama juhatuse liige ja kommertsjuht Margus Vihman ostis eelmisel nädalal enam kui 10 000 euro eest Tallinna Sadama aktsiaid, selgub finantsinspektsiooni andmetest.
Põllumajandustootjate TOP: olukord on pinev, aga samas ka põnev
Tänavuse Põllumajandustootjate TOPi võitnud teraviljatootja Aru Põllumajanduse OÜ arendusjuhi Karl Lindami sõnul on olukord põllumajandussektoris pinev, ent samas ka põnev.
Tänavuse Põllumajandustootjate TOPi võitnud teraviljatootja Aru Põllumajanduse OÜ arendusjuhi Karl Lindami sõnul on olukord põllumajandussektoris pinev, ent samas ka põnev.
Digi-Eesti lööb Dubai Expol laineid burgeriga
Dubai maailmanäitusele Expo 2020 läks iga riik oma looga. Eesti sõnum on olla maailma kõige edasijõudnum digiühiskond, kuid muljet avaldab ka eestlaste burger.
Dubai maailmanäitusele Expo 2020 läks iga riik oma looga. Eesti sõnum on olla maailma kõige edasijõudnum digiühiskond, kuid muljet avaldab ka eestlaste burger.