• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  LHV: kui ettevõttel läheb hästi, läheb ka töötajatel hästi

  LHV Group teenis tänavu kolmandas kvartalis 1,2 miljonit eurot puhaskasumit. Tütarettevõtte LHV Panga juht Erki Kilu usub, et kui ettevõttel läheb hästi, läheb ka töötajatel hästi.

  Kuidas hindate LHV Grupi tütarettevõtete tulemusi? Oleme sel aastal rohkem keskendunud laenu­portfelli kasvatamisele ja kasumlikkuse saavutamisele, mis on ka õnnestunud. Selle aasta üheksa kuuga on LHV Groupi tulud kasvanud 74%, võrreldes eelmise aasta sama ajaga.
  Ettevõtte kulud olid 11,3 miljonit eurot ehk 12% suuremad kui eelmise aasta samal ajal. Millest tuli kulude kasv? Kuna meie klientide arv ja ärimahud on väga kiiresti kasvanud, siis on tööle asunud ka uusi inimesi – nii kliendihalduse kui ka arenduse poolele. Siit ka lisandunud kulud.
  Paljud uued inimesed on tööle asunud viimase paari aasta jooksul ja usun, et oleme teinud neile konkurentsivõimelise pakkumise. Üldiselt olen seda meelt, et kui ette­võttel läheb hästi, siis läheb ka töötajatel hästi.
  Juunis suurenes LHV Groupi aktsiakapital ­uute aktsiate emiteerimise ja vahetusvõlakirjade müügi tõttu ligi 2 miljoni euro võrra. Kas lähiajal on plaanis veel LHV Groupi raha kaasata? Sel aastal korraldasime aktsiate emissiooni 0,6 miljoni euro ulatuses ja see oli suunatud vaid LHV töötajatele. Järgmine suurem ja laiem kapitali kaasamine on kavandatud järgmisesse aastasse.
  Täiendavat kapitali peame kaasama, kuna panga ärimahud kasvavad kiiremini kui kasumlikkus. Iga väljastatud laenu vastu on vaja panna nõutud kogus kapitali ja seni, kuni laenumahud kasvavad kiiremini kui kasum, on vaja täiendavat kapitali kaasata.
  Kas on toimunud midagi uut LHV börsile mineku plaanides? Millal võiks börsile minek olla reaalne? Plaan lähima paari aasta jooksul noteerida on endiselt jõus, kuid ajagraafiku kohta oleme ka varem öelnud, et täpne ajastamine sõltub ettevõtte tulemustest ja üldisest olukorrast turgudel.
  Swedbank teatas, et lõpetab uuest aastast tegevuse järelmaksuturul. Kas plaanite nende turuosa endale haarata? Alustasime järelmaksuga selle aasta kevadel ja oleme ärimahtude kasvuga väga rahul. Üks eesmärk ongi täita turul koht, mis Swed­bankist tühjaks jääb. Oleme järelmaksu toote ja tehnoloogia väljaarendamisesse teinud korraliku investeeringu, mis lubab pakkuda oluliselt kaasaegsemat ja kiiremat teenindust.
  Milliseid muudatusi võib laenuturul oodata? Laenuturul ootan intressitasemete tõusu. Suuremate pankade peamine mure on, kuidas suurendada intressimarginaali, et säilitada senist kasumlikkust.
  Kuna tegevuskulusid on üha raskem kärpida ja intressikulud on juba miinimumini viidud, siis ei jää muud üle, kui laene veidi kõrgemalt hinnastama hakata.
  Kuidas on Erkki Raasukese pangaga liitumine ettevõttele mõjunud? Erkki Raasukese peamine ülesanne on LHV grupi kõrge investeerimisdistsipliini arendamine, grupi ettevalmistamine avalikuks ettevõtteks saamisel ja välisturgudel tegutsemise suunamine. Kõik tegevused on suunatud LHV grupi arendamisele ja kasvatamisele.
   
  Tulemused
  Pank teenib LHV Groupile tulu
  Puhaskasum üheksa kuuga 3,6 mln eurot, millest pank teenis 2,2 mln, varahaldus 1,1 mln ja teised tütarettevõtted 0,3 mln.Puhastulu üheksa kuuga 16,8 mln eurot, 74% suurem kui eelmise aasta samal ajal.Kulud 11,3 mln eurot, mullusest 12% rohkem.Intressitulu 7,6 mln eurot.Teenustasutulu 6,7 mln eurot.Finantstulu 2,6 mln eurot.Hoiuste maht 288 mln eurot.Laenude maht 187 mln eurot.Hallatavad varad klientidel 276 mln eurot, varahaldusel 355 mln ­eurot.
  Swedbanki tõukavad ettevõtetele antud laenud
  Puhaskasum kolmandas kvartalis 48,9 mln eurot, eelmisel aastal samal ajal 39,3 mln eurot.Laenuportfell kasvas 3%, eelkõige ettevõtetele antud laenude toel.Hoiuste maht kasvas 2%. Eraisikute hoiused suurenesid 8%, ettevõtetel vähenesid 3,3%.Turuosa hoiustes 44,9%.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Urmas Villmann: parim reklaamikanal on Lasnamäe kanal
Telereklaami eest saab minna kööki võileiba tegema, digireklaami vastu aitab AdBlock, autos kõlavast tüütust raadioreklaamist päästab üks nupuvajutus. Aga välireklaami eest on raske põgeneda, kirjutab loovagentuuri Kontuur Leo Burnett loovjuht, partner ja juhatuse liige Urmas Villmann Äripäeva teemaveebis Bestmarketing.ee.
Telereklaami eest saab minna kööki võileiba tegema, digireklaami vastu aitab AdBlock, autos kõlavast tüütust raadioreklaamist päästab üks nupuvajutus. Aga välireklaami eest on raske põgeneda, kirjutab loovagentuuri Kontuur Leo Burnett loovjuht, partner ja juhatuse liige Urmas Villmann Äripäeva teemaveebis Bestmarketing.ee.
USA aktsia futuurid ennustavad tõusu jätkumist
Tänast päeva on USA suuremad aktsiaindeksite futuurid alustanud tõusuga ning USA suuremate aktsiaindeksite rekordid on kasvule viinud ka Aasia suuremad börsiindeksid
Tänast päeva on USA suuremad aktsiaindeksite futuurid alustanud tõusuga ning USA suuremate aktsiaindeksite rekordid on kasvule viinud ka Aasia suuremad börsiindeksid
Raadiohommikus: aina uusi turge vallutav Eesti pank
Äripäeva raadio teisipäevases hommikuprogrammis käsitletakse teemasid finantsmaailmast hambaravini.
Äripäeva raadio teisipäevases hommikuprogrammis käsitletakse teemasid finantsmaailmast hambaravini.
Majutusasutuste kogemused hullude klientidega: poissmehed leiavad alati vahukustuti üles
Mustjõe Kõrtsitalu perenaine Evika Eljas ja Go Hotel Shnelli hotellijuht Alver Pupart meenutasid saates "Turismitund" kogemusi raskete klientidega. "Vahel astub mõni inimene läbi seina ka," muigas Pupart.
Mustjõe Kõrtsitalu perenaine Evika Eljas ja Go Hotel Shnelli hotellijuht Alver Pupart meenutasid saates "Turismitund" kogemusi raskete klientidega. "Vahel astub mõni inimene läbi seina ka," muigas Pupart.