• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Börs: Viis päeva rallit sai täna otsa

  Ühendriikide aktsiad olid täna languses ning S&P 500 indeks taandus kõigi aegade rekordist pärast seda, kui majandustulemused suurfirmadelt valmistasid pettumuse.

  Täna tuli hulk ettevõtteid välja enda kvartaalsete majandustulemustega ning homme on veelgi suurnimesid seda tegemas. Tugevalt oli miinuses Caterpillari aktsia pärast seda, kui firma alandas käesoleva aasta oodatavat kasumit ja käivet, sest nõudlus kaevandusfirmadelt on langenud.
  Mobiilseadmetele kiipe tootev Broadcomi aktsia kukkus ligi 3%, kuna firma prognoosis neljanda kvartali käibeks märksa vähem, kui analüütikud ootasid. Lisaks koondab firma 1150 töökohta, kuna nõudlus nende toodete järele on langenud.
  Samal ajal oli hea päev maailma suurimal lennukitootjat Boeing. Firma aktsia rallis 5%, 128,93 dollarini, mis on aktsia kõigi aegade kõrgeim tase. Boeingul on käive ja vaba rahavoog tublisti kasvamas tänu rekordilisele nõudlusele firma säästlikemate lennukite järele.
  Pärast viit päeva kestnud rallit ning S&P 500 tõusu kõigi aegade tippu on langus loomulik nähtus. Bloombergi andmeil kaupleb koguni 87% indeksi aktsiatest kõrgemal viimase 50 päeva keskmisest, mis on kõrgeim näitaja pärast 21. maid.
  Käimasoleval tulemuste avalikustamise hooajal on Bloombergi andmete kohaselt koguni 76% ettevõtetest ületanud analüütikute kasumiprognoose ning 54% prognoose käibele.
  Päeva lõpuks oli Nasdaqi komposiitindeks suurim langeja 0,57% miinusega, sulgudes 3907,07 dollaril. Dow Jonesi tööstuskeskmine sulgus 15 413,33 punktil ehk 0,35% madalamal võrreldes eilsega. S&P 500 taandus kõigi aegade rekordist 8,29 punkti ehk 0,47% ning läks õhtule 1746,38 punktil.
  USAs jätkas toornafta hind odavnemist, mis prognooside kohaselt peaks kestma vähemalt aasta lõpuni. Barrel musta kulda odavnes 1,34% ja maksis 96,98 dollarit. Päris kuld odavnes samal ajal 0,69% ning maksis 1333,30 dollarit.
  Euro pole veel üle 1,38 dollari tõusnud, kuigi on jõudnud viimase kahe aasta tugevaima tasemeni. Täna andis ühisvaluuta 0,03% järele, võrdudes päeva lõpus 1,3777 dollariga.
  Autor: Fredy-Edwin Esse, California
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Egle Heinsar: edukas Eesti algab vaesteta ühiskonnast – 220 eurot kuus kõige haavatavamatele
Tõeliselt edukas riik saame olla alles siis, kui meil pole vaeseid. Kui me ei jõua teha tervet kodanikupalka, tehkem sellest veerandki – kõige haavatavamale ühiskonnakihile, kirjutab sotsiaaldemokraat Egle Heinsar arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Tõeliselt edukas riik saame olla alles siis, kui meil pole vaeseid. Kui me ei jõua teha tervet kodanikupalka, tehkem sellest veerandki – kõige haavatavamale ühiskonnakihile, kirjutab sotsiaaldemokraat Egle Heinsar arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Tallinna börs pani nädalale rohelise punkti
Kõik kolm Balti börsi lõpetasid nädala plusspoolel; enim tõusis Tallinna indeks.
Kõik kolm Balti börsi lõpetasid nädala plusspoolel; enim tõusis Tallinna indeks.
Kinnisvarabüroo: novembris olid Tallinna korteriturul rekordilised nii hind kui tehingute koguarv
Novembris Tallinnas müüdud korterite keskmine ruutmeetri hind tõusis rekordilise 2452 euroni, mis on 3% võrra suurem oktoobriga võrreldes. Kokku müüdi Tallinnas 1098 korterit, mis on viimase 15 aasta suurim tehingute arv, teatas kinnisvarabüroo 1Partner pressiteate vahendusel.
Novembris Tallinnas müüdud korterite keskmine ruutmeetri hind tõusis rekordilise 2452 euroni, mis on 3% võrra suurem oktoobriga võrreldes. Kokku müüdi Tallinnas 1098 korterit, mis on viimase 15 aasta suurim tehingute arv, teatas kinnisvarabüroo 1Partner pressiteate vahendusel.
Veho omandas Mercedes-Benzi sõidukite müüja Lätis
Läti konkurentsiamet andis automüüjale Veho õiguse omandada Mercedes-Benzi sõidukite müüja Lätis Domenikssi, teatas ettevõte pressiteate vahendusel.
Läti konkurentsiamet andis automüüjale Veho õiguse omandada Mercedes-Benzi sõidukite müüja Lätis Domenikssi, teatas ettevõte pressiteate vahendusel.