23. oktoober 2013 kell 20:18

Börs: Viis päeva rallit sai täna otsa

Ühendriikide aktsiad olid täna languses ning S&P 500 indeks taandus kõigi aegade rekordist pärast seda, kui majandustulemused suurfirmadelt valmistasid pettumuse.

Täna tuli hulk ettevõtteid välja enda kvartaalsete majandustulemustega ning homme on veelgi suurnimesid seda tegemas. Tugevalt oli miinuses Caterpillari aktsia pärast seda, kui firma alandas käesoleva aasta oodatavat kasumit ja käivet, sest nõudlus kaevandusfirmadelt on langenud.

Mobiilseadmetele kiipe tootev Broadcomi aktsia kukkus ligi 3%, kuna firma prognoosis neljanda kvartali käibeks märksa vähem, kui analüütikud ootasid. Lisaks koondab firma 1150 töökohta, kuna nõudlus nende toodete järele on langenud.

Samal ajal oli hea päev maailma suurimal lennukitootjat Boeing. Firma aktsia rallis 5%, 128,93 dollarini, mis on aktsia kõigi aegade kõrgeim tase. Boeingul on käive ja vaba rahavoog tublisti kasvamas tänu rekordilisele nõudlusele firma säästlikemate lennukite järele.

Pärast viit päeva kestnud rallit ning S&P 500 tõusu kõigi aegade tippu on langus loomulik nähtus. Bloombergi andmeil kaupleb koguni 87% indeksi aktsiatest kõrgemal viimase 50 päeva keskmisest, mis on kõrgeim näitaja pärast 21. maid.

Käimasoleval tulemuste avalikustamise hooajal on Bloombergi andmete kohaselt koguni 76% ettevõtetest ületanud analüütikute kasumiprognoose ning 54% prognoose käibele.

Päeva lõpuks oli Nasdaqi komposiitindeks suurim langeja 0,57% miinusega, sulgudes 3907,07 dollaril. Dow Jonesi tööstuskeskmine sulgus 15 413,33 punktil ehk 0,35% madalamal võrreldes eilsega. S&P 500 taandus kõigi aegade rekordist 8,29 punkti ehk 0,47% ning läks õhtule 1746,38 punktil.

USAs jätkas toornafta hind odavnemist, mis prognooside kohaselt peaks kestma vähemalt aasta lõpuni. Barrel musta kulda odavnes 1,34% ja maksis 96,98 dollarit. Päris kuld odavnes samal ajal 0,69% ning maksis 1333,30 dollarit.

Euro pole veel üle 1,38 dollari tõusnud, kuigi on jõudnud viimase kahe aasta tugevaima tasemeni. Täna andis ühisvaluuta 0,03% järele, võrdudes päeva lõpus 1,3777 dollariga.

Autor: Fredy-Edwin Esse, California

Hetkel kuum