Rainer Saad • 24. oktoober 2013 kell 9:14

Goldman: meile meeldivad praegu Euroopa valuutad

Euroopa valuutad, sealhulgas sterling ja euro, pakuvad selle aasta lõpus parimaid valuutainvesteerimisvõimalusi, arvab investeerimispank Goldman Sachs.

„Kasvu paranemine on olnud laiapõhjaline ning me ootame, et majanduskasv stabiliseerub 2013. aasta lõpus Prantsusmaal, Itaalias ja Hispaanias,“ ütles Goldman, kes prognoosib, et kuue kuu jooksul kaupleb euro 1,40 dollaril ning sterling 1,69 dollaril. Šveitsi frangi vastu näeb Goldman eurot kuue kuu jooksul tõusmas 1,28 frangini, kirjutas CNBC.

Goldmani sõnul on BRIC riikide (Brasiilia, Venemaa, India ja Hiina) keskpangad juba alates 2009. aastast müünud dollareid ning hajutanud riske euro, Austraalia dollari ja Kanada dollariga. Kuid dollarist välja liikumist peatas eurotsooni võlakriis.

„Nüüd võib olla aeg vana 2009. aasta plaan taas ellu äratada ning müüa dollarit euro vastu,“ ütles pank.

Hetkel kuum