• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Kas Hispaania on jälle moes?

  Hispaania majandus on peale enam kui kahte aastat taas kasvumärke näitamas ning huviorbiidis sellisel mehel nagu Bill Gates, kes tegi hiljuti suure investeeringu ühte riigi ehitusettevõttesse. Kas võib öelda, et Hispaania on taas tõusuteel?

  Hispaania SKP kasvas viimase keskpanga hinnangul juulist septembrini 0,1% võrra. Riigi majanduse tootlikkus oli aga siiski viimases kvartalis eelmise aastaga võrreldes 1,2% madalam.
  Hispaania töötuse määr langes kolmandas kvartalis 26 protsendile, vähenedes seega 0,3% võrra võrreldes eelmise kvartaliga.
  Santanderi, mis on üks maailma suurima börsiväärtusega ning ühtlasi eurotsooni suurim pank, 9 kuu kasum kasvas suuresti, kuna Hispaania koduturu kaotused vähenesid tunduvalt. Väiksemad Hispaania pangad nagu Sabadell ja Baninter kasvatasid septembris samuti oma kasumit.
  Capital Economics European ökonomist Ben May märkis, et ka Hispaania eksport liigub tõusuteel. “Võrreldes eelneva 6-12 kuuga, näivad asjad kahtlemata paremad välja. Võrreldes teiste eurotsooni majandustega, on Hispaania ekspordinäitajad väga head.”
  Hispaania keskpanga kohaselt panustas ekspordikasv 0,4% kolmanda kvartali kasvu.
  May sõnul on Hispaanial veel pikk tee käia. “Ekspordi kasv on küll julgustav, kuid siseriiklik nõudlus on siiski veel ebakindel.”
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Auhinnatud personalijuht: mida kaasa pakkida 2021. tööaastast?
Tööaasta 2021 on andnud nõnda korraliku kogemustepagasi, et tasub mõelda, mis jätta sisse ka 2022. aastaks ning mis mitte, kirjutab Elisa personalivaldkonna juht, 2019. aastal Eesti mõjukaimaks personalijuhiks valitud Kaija Teemägi.
Tööaasta 2021 on andnud nõnda korraliku kogemustepagasi, et tasub mõelda, mis jätta sisse ka 2022. aastaks ning mis mitte, kirjutab Elisa personalivaldkonna juht, 2019. aastal Eesti mõjukaimaks personalijuhiks valitud Kaija Teemägi.
Bitcoini hind kolistas veel allapoole
Bitcoini hind langes laupäeva esimestel tundidel ligikaudu 10 protsenti, pikendades karuturul olemist, vahendab CNBC.
Bitcoini hind langes laupäeva esimestel tundidel ligikaudu 10 protsenti, pikendades karuturul olemist, vahendab CNBC.
Venelaste sotsiaalmeediaplatvorm läks riigi kontrolli alla
Venemaa suurim sotsiaalmeediavõrgustik VKontakte liikus sealse riikliku kontrolli alla, kui pärast mitut tehingut liikus suurosalus riigifirma Gazpromiga seotud ettevõtete kätte, vahendab Financial Times.
Venemaa suurim sotsiaalmeediavõrgustik VKontakte liikus sealse riikliku kontrolli alla, kui pärast mitut tehingut liikus suurosalus riigifirma Gazpromiga seotud ettevõtete kätte, vahendab Financial Times.
Kinnisvarabüroo: novembris olid Tallinna korteriturul rekordilised nii hind kui tehingute koguarv
Novembris Tallinnas müüdud korterite keskmine ruutmeetri hind tõusis rekordilise 2452 euroni, mis on 3% võrra suurem oktoobriga võrreldes. Kokku müüdi Tallinnas 1098 korterit, mis on viimase 15 aasta suurim tehingute arv, teatas kinnisvarabüroo 1Partner pressiteate vahendusel.
Novembris Tallinnas müüdud korterite keskmine ruutmeetri hind tõusis rekordilise 2452 euroni, mis on 3% võrra suurem oktoobriga võrreldes. Kokku müüdi Tallinnas 1098 korterit, mis on viimase 15 aasta suurim tehingute arv, teatas kinnisvarabüroo 1Partner pressiteate vahendusel.