• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Rootsi pankadel on võimsad puhvrid

  Eile avaldas Rootsi suurpankadest viimasena III kvartali tulemused SEB. Neljast suurpangast ainsana ei suutnud analüütikute ootusi täita Nordea Bank.

  Baltimaade suuruselt teise panga SEB II kvartali kasum kasvas 33% tänu kõrgemale laenu- ja teenustasutulule ning madalamale kulule, vahendas Bloomberg.
  Panga puhaskasum kasvas mulluselt 2,83 miljardilt Rootsi kroonilt 3,75 miljardile Rootsi kroonile. Tulemusega löödi analüütikute 3,39 miljardi Rootsi kroonist puhaskasumiootust.
  Puhasintressitulu kavas 6,6%, 4,76 miljardile Rootsi kroonile. Puhas teenustasutulu kasvas 17%, 3,74 miljardile Rootsi kroonile.
  Kõik Rootsi suurpangad kuuluvad Euroopas paremini kapitaliseeritud pankade sekka. Nordea Bank, Swedbank ja Svenska Handelsbanken raporteerisid esmase omakapitalimäära (core ­Tier 1 ratio) kasvust. Handelsbankenil on Basel II reeglite kohaselt see 19,3%. SEB oma kasvas 17,4 protsendile.
  “Põhiline, mille oleme kaasa võtnud viimasest viiest aastast, on see, et keerulistel aegadel on tugev bilanss väärtus,” ütles panga juhatuse esimees Annika Falkengren. “Külluses likviidsus ja tugevad kapitalimäärad kindlustavad vastupanuvõime tulevasteks võimalikeks süsteemseteks šokkideks ning võimekust investeerida ja toetada pikaajalisi suhteid. Rootsi pangad on esirinnas ja on tugevdanud oluliselt oma bilansse.”
  Swedbankil oli Basel II arvestuse kohaselt esmase omakapitali määr 18,8% ja Nordeal 14,4%.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Auhinnatud personalijuht: mida kaasa pakkida 2021. tööaastast?
Tööaasta 2021 on andnud nõnda korraliku kogemustepagasi, et tasub mõelda, mis jätta sisse ka 2022. aastaks ning mis mitte, kirjutab Elisa personalivaldkonna juht, 2019. aastal Eesti mõjukaimaks personalijuhiks valitud Kaija Teemägi.
Tööaasta 2021 on andnud nõnda korraliku kogemustepagasi, et tasub mõelda, mis jätta sisse ka 2022. aastaks ning mis mitte, kirjutab Elisa personalivaldkonna juht, 2019. aastal Eesti mõjukaimaks personalijuhiks valitud Kaija Teemägi.
Bitcoini hind kolistas veel allapoole
Bitcoini hind langes laupäeva esimestel tundidel ligikaudu 10 protsenti, pikendades karuturul olemist, vahendab CNBC.
Bitcoini hind langes laupäeva esimestel tundidel ligikaudu 10 protsenti, pikendades karuturul olemist, vahendab CNBC.
Venelaste sotsiaalmeediaplatvorm läks riigi kontrolli alla
Venemaa suurim sotsiaalmeediavõrgustik VKontakte liikus sealse riikliku kontrolli alla, kui pärast mitut tehingut liikus suurosalus riigifirma Gazpromiga seotud ettevõtete kätte, vahendab Financial Times.
Venemaa suurim sotsiaalmeediavõrgustik VKontakte liikus sealse riikliku kontrolli alla, kui pärast mitut tehingut liikus suurosalus riigifirma Gazpromiga seotud ettevõtete kätte, vahendab Financial Times.
Kinnisvarabüroo: novembris olid Tallinna korteriturul rekordilised nii hind kui tehingute koguarv
Novembris Tallinnas müüdud korterite keskmine ruutmeetri hind tõusis rekordilise 2452 euroni, mis on 3% võrra suurem oktoobriga võrreldes. Kokku müüdi Tallinnas 1098 korterit, mis on viimase 15 aasta suurim tehingute arv, teatas kinnisvarabüroo 1Partner pressiteate vahendusel.
Novembris Tallinnas müüdud korterite keskmine ruutmeetri hind tõusis rekordilise 2452 euroni, mis on 3% võrra suurem oktoobriga võrreldes. Kokku müüdi Tallinnas 1098 korterit, mis on viimase 15 aasta suurim tehingute arv, teatas kinnisvarabüroo 1Partner pressiteate vahendusel.