• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Siirup tuleb lisanditega

  Margit Saul, ASi Tere tootearenduse nooremspetsialist

  Meedias poleemikat tekitanud fruktoosi-glükoosisiirupi all peetakse silmas kõrge fruktoosisisaldusega maisisiirupit (HFCS - high fructose corn syrup), mis sisaldab fruktoosi 90%, 55% või 42% siirupist.
  Seal on fruktoosi suurel määral, millel on arvatud olevat ohtlik mõju tervisele. Tere Helluse sarjast on ainult Hellus Hapsi hapupiimajookides kasutusel glükoosi-fruktoosisiirup, mis saab hapupiimajooki läbi moosilisandi. Siirup aitab hapupiimajookidel saavutada voolavat ja kergesti joodavat konsistentsi. Hapupiimajookide moosilisandites sisalduvas glükoosi-fruktoosisiirupis on fruktoosi 19-21%, seega on lõpptootes fruktoosi kõigest alla 0,2%. Selliseid koguseid kindlasti kartma ei peaks.
  Väiksemale fruktoosi sisaldusele viitab ka pakendil esitatud glükoosi-fruktoosisiirup, kus on glükoos esimesel kohal, seega on seal fruktoosist suuremas koguses glükoosi. Samuti võiks tähelepanu pöörata ka sellele, et vastavalt uuematele teaduslikele uuringutele käitub fruktoosi-glükoosisiirup seedimises sama moodi kui sahharoos ehk tavaline lauasuhkur, mis sisaldab samuti 50% glükoosi ja 50% fruktoosi. Seega on oluline tervislik ja mitmekülgne toitumine ning kõige tarbimine mõistlikes kogustes.
  Autor: Kadrin Karner, Ave Lepik
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Enefiti börsikell kuulutab Eesti väikeaktsionäri triumfi
Enefit Greeni aktsiate esmane avalik pakkumine õnnestus vaatamata sellele, kuidas aktsia käituma hakkab, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Enefit Greeni aktsiate esmane avalik pakkumine õnnestus vaatamata sellele, kuidas aktsia käituma hakkab, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Erootikapood loobus börsiplaanidest Omanik: me ei sobitu oma harimata juhatusega börsile
Tallinna börs teatas täna, et erootikapoode Hot Lips opereeriv HC Pro AS on otsustanud börsiletulekust loobuda. Ettevõtte juhi ja omaniku Timo Juhani Majuri sõnul selgus, et lisakapitali neil siiski vaja ei ole, samuti tekkis tal tunne, et nad ei sobi börsile.
Tallinna börs teatas täna, et erootikapoode Hot Lips opereeriv HC Pro AS on otsustanud börsiletulekust loobuda. Ettevõtte juhi ja omaniku Timo Juhani Majuri sõnul selgus, et lisakapitali neil siiski vaja ei ole, samuti tekkis tal tunne, et nad ei sobi börsile.
Leedu keelas Linnamäel sealse Forum Cinemase ostu
Apollo kinokontserni omanikul Margus Linnamäel ei lähe suurkonkurendi Forum Cinemase ostuga just kuigi hästi: Eestis tekkinud probleemide järel teatas ka Leedu, et selline koondumine ei lähe läbi.
Apollo kinokontserni omanikul Margus Linnamäel ei lähe suurkonkurendi Forum Cinemase ostuga just kuigi hästi: Eestis tekkinud probleemide järel teatas ka Leedu, et selline koondumine ei lähe läbi.
Vanglaleival Hubert Hirve varju nähakse jätkuvalt restoraniäris
Kohtu hinnangul on hoolimata aastaid kestnud eelvangistusest säilinud ettevõtja Hubert Hirve kontroll restoraniäris, mis hiljuti kesta vahetas.
Kohtu hinnangul on hoolimata aastaid kestnud eelvangistusest säilinud ettevõtja Hubert Hirve kontroll restoraniäris, mis hiljuti kesta vahetas.