• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Vangerdus ülemtarbijakaitsjaga

  Samal ajal, kui Venemaa eksperdid olid Eestis kontrollimas kaheksat siinset kala- ja seitset piimatööstusettevõtet, tehti ametist lahti Venemaa üks tuntumaid ametnikke. Föderaalse tarbijate õiguste ja inimese heaolu järelevalveteenistuse (Rospotrebnadzor) juhi ja riigi peasanitaararsti Gennadi Oništšenko otsuseid on tunda saanud nii venelased ise kui ka Venemaale eksportivad riigid ja ettevõtjad.

  Suuresti on just Oništšenko olnud ametnikuks, kelle otsus on seisma pannud ühe või teise kauba liikumise üle Venemaa piiri. Mõni nädal tagasi tabas selline saatus näiteks Leedu piimatooteid.
  Kontrollis kõike. See mees juhtis organisatsiooni, mis – kui laenata vene ajakirjaniku Maksim Kononenko sõnu – kontrollib kõike, mida on üldse võimalik kontrollida: vee kvaliteeti, koolilõunaid, lennukimüra, olümpiamänge, juurviljaladusid… Aga mis peamine – importi (Venemaa poolt vaadates siis).
  Ühtlasi peetakse Oništšenkot üheks enam tsiteeritud ametnikuks Venemaal. Tema ametlike lausungite kõrval on koha leidnud ka vene kaasaegset (poliitilist) folkloori rikastavad ütlemised. Nii näiteks on ta tõdenud, et “varesed on sulgedega hundid”.
  Juba vanast ametist vabastamise päeval võeti aga Oništšenko tööle peaminister Dmitri Medvedevi abina. Saab siis näha, kas järgmised tarbijate huvides tehtavad kaubandustõkked rajab juba (ajutiselt) Oništšenko mantlipärijaks määratud Anna Popova või hoopis peaminister ise.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Madis Müür: Funderbeami puhul on hirm laes ja hinnad huvitavad. Aga kuidas Buffett ütleski?
Äkki võib vaikusehetke Funderbeamis näha mitte maailma lõpuna, vaid hoopis võimalusena, küsib investor Madis Müür vastukajana investor Toomase kommentaarile, milles too arutleb, kas rahapaigutustega nimetatud platvormil on tõesti nii hullusti, kui osaku hinnast paistab. Müürilgi on Funderbeami portfell n-ö vee all.
Äkki võib vaikusehetke Funderbeamis näha mitte maailma lõpuna, vaid hoopis võimalusena, küsib investor Madis Müür vastukajana investor Toomase kommentaarile, milles too arutleb, kas rahapaigutustega nimetatud platvormil on tõesti nii hullusti, kui osaku hinnast paistab. Müürilgi on Funderbeami portfell n-ö vee all.
Hiina telefonitootja avab elektriautode tehase
Hiina nutitelefonide valmistaja Xiaomi ehitab riigi pealinna Pekingisse tehase, kus saab aastas toota 300 000 elektriautot, vahendab Reuters.
Hiina nutitelefonide valmistaja Xiaomi ehitab riigi pealinna Pekingisse tehase, kus saab aastas toota 300 000 elektriautot, vahendab Reuters.
USA kaubanduspüha tabas ootamatu pööre
Ameerika Ühendriikide ostlejad kulutasid tänavu musta reede ajal e-poodides vähem kui mullu, vahendab Reuters.
Ameerika Ühendriikide ostlejad kulutasid tänavu musta reede ajal e-poodides vähem kui mullu, vahendab Reuters.
Uus Saksa valgusfoori võimuliit rajatakse vastuolulistele plaanidele
Pärast kaks kuud kestnud koalitsioonikõnelusi Saksa sotsiaaldemokraatide, roheliste ja liberaalsete vabade demokraatide vahel tuli Angela Merkelilt võimu üle võttev poliitiline liit välja esialgse leppega, mille elluviimine saab analüütikute hinnangul olema keeruline.
Pärast kaks kuud kestnud koalitsioonikõnelusi Saksa sotsiaaldemokraatide, roheliste ja liberaalsete vabade demokraatide vahel tuli Angela Merkelilt võimu üle võttev poliitiline liit välja esialgse leppega, mille elluviimine saab analüütikute hinnangul olema keeruline.