• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Eesti Pank andis kaks teaduspreemiat

  Eesti Panga teaduspreemia pälvisid tänavu Anne Lauringson ja Kaspar Ojasoo.

  Preemia doktoritöö kategoorias suurusega 2300 eurot võitis Anne Lauringson uurimusega, mis käsitleb töötushüvitiste mõju Eesti tööturu väljunditele kriisiperioodil. Magistritöö kategoorias võitis 1300eurose preemia Kaspar Ojasoo uurimusega, mis käsitleb pikaajalist väärtusinvesteerimist langevatel aktsiaturgudel.
  Lauringsoni uurimus käsitleb seda, kuidas mõjutas töötushüvitiste suurus ning maksmise perioodi pikkus tööturuväljundeid sügava kriisi perioodil Eestis aastail 2008–10. Lauringsonile anti Tartu Ülikoolis mullu majandusteaduse doktorikraad.
  Ojasoo käsitleb uurimistöös fundamentaalanalüüsil põhinevat väärtusinvesteerimist Kesk- ja Ida-Euroopa aktsiaturgudel aastate 2007–09 langusperioodil. Ojasoole anti Tartu Ülikoolis majandusteaduse magistrikraad samuti eelmisel aastal.
  Eesti Panga teaduspreemia antakse võitjatele üle 13. detsembril Tallinnas toimuval rahvusvahelisel finantskonverentsil "Nordic-Baltic Financial Linkages and Challenges".
  Urmas Sepa mälestusele pühendatud teaduspreemia annab Eesti Pank 2013. aastal välja 11. korda. Teadustööde konkursi eesmärk on ergutada teadustegevust majandusteaduse valdkonnas, avaldada tunnustust silmapaistva uurimistöö eest ja väärtustada teaduskraadi omandamise õpinguid.
  Alates 2011. aastast antakse teaduspreemia välja kahes kategoorias – doktoritööl põhineva või doktoriõpingute raames läbi viidud uurimistöö ning magistri väitekirjal põhineva või magistriõpingute raames läbi viidud uurimistöö eest.
  Urmas Sepp oli 1993. aastast Eesti Panga makromajanduse, hiljem majandusuuringute osakonna juhataja.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Rahvuslik projekt: päästame keskealised põdurate liigast
Tulevikuväljakutseist rääkides on tavaks rääkida noortest, aga miks? Eesti noored on avatud ja nutikad maailmakodanikud, kes saavad enda põlvkonna väljakutsetega ise hästi hakkama. Meie noored pole hukas. Meie vanad on, ja siin tuleb lahendusi otsida, kirjutab arvamuskonkursi Edukas Eesti toetaja Forus Grupi juhatuse esimees Margus Nõlvak.
Tulevikuväljakutseist rääkides on tavaks rääkida noortest, aga miks? Eesti noored on avatud ja nutikad maailmakodanikud, kes saavad enda põlvkonna väljakutsetega ise hästi hakkama. Meie noored pole hukas. Meie vanad on, ja siin tuleb lahendusi otsida, kirjutab arvamuskonkursi Edukas Eesti toetaja Forus Grupi juhatuse esimees Margus Nõlvak.
LHV aktsia tegi eilse järsu languse paari tunniga tasa
LHV aktsia on täna pea täielikult eileõhtusest järsust langusest taastunud. Analüütikute hinnangul oli eile lõpuoksjonil toimunud müük Balti turgudel ebamõistlik.
LHV aktsia on täna pea täielikult eileõhtusest järsust langusest taastunud. Analüütikute hinnangul oli eile lõpuoksjonil toimunud müük Balti turgudel ebamõistlik.
Energeetika ja puidutööstus vedasid tööstustoodangu kasvu
Statistikaameti andmetel tootsid tööstusettevõtted oktoobris 2,8% rohkem toodangut kui eelmise aasta samas kuus. Toodang suurenes energeetikas 11,8% ja töötlevas tööstuses 3,5%, vähenes aga mäetööstuses 39,7%.
Statistikaameti andmetel tootsid tööstusettevõtted oktoobris 2,8% rohkem toodangut kui eelmise aasta samas kuus. Toodang suurenes energeetikas 11,8% ja töötlevas tööstuses 3,5%, vähenes aga mäetööstuses 39,7%.
Raadiohommikus: alternatiivturu IPOmaania
IPOde sadu jätkub – sellest nädalast saab Nasdaq Balti alternatiivturul First North märkida kahe Eesti ettevõtte aktsiaid.
IPOde sadu jätkub – sellest nädalast saab Nasdaq Balti alternatiivturul First North märkida kahe Eesti ettevõtte aktsiaid.