Indrek Kald • 29. oktoober 2013 kell 16:10

Eesti Pank andis kaks teaduspreemiat

Eesti Panga teaduspreemia pälvisid tänavu Anne Lauringson ja Kaspar Ojasoo.

Preemia doktoritöö kategoorias suurusega 2300 eurot võitis Anne Lauringson uurimusega, mis käsitleb töötushüvitiste mõju Eesti tööturu väljunditele kriisiperioodil. Magistritöö kategoorias võitis 1300eurose preemia Kaspar Ojasoo uurimusega, mis käsitleb pikaajalist väärtusinvesteerimist langevatel aktsiaturgudel.

Lauringsoni uurimus käsitleb seda, kuidas mõjutas töötushüvitiste suurus ning maksmise perioodi pikkus tööturuväljundeid sügava kriisi perioodil Eestis aastail 2008–10. Lauringsonile anti Tartu Ülikoolis mullu majandusteaduse doktorikraad.

Ojasoo käsitleb uurimistöös fundamentaalanalüüsil põhinevat väärtusinvesteerimist Kesk- ja Ida-Euroopa aktsiaturgudel aastate 2007–09 langusperioodil. Ojasoole anti Tartu Ülikoolis majandusteaduse magistrikraad samuti eelmisel aastal.

Eesti Panga teaduspreemia antakse võitjatele üle 13. detsembril Tallinnas toimuval rahvusvahelisel finantskonverentsil "Nordic-Baltic Financial Linkages and Challenges".

Urmas Sepa mälestusele pühendatud teaduspreemia annab Eesti Pank 2013. aastal välja 11. korda. Teadustööde konkursi eesmärk on ergutada teadustegevust majandusteaduse valdkonnas, avaldada tunnustust silmapaistva uurimistöö eest ja väärtustada teaduskraadi omandamise õpinguid.

Alates 2011. aastast antakse teaduspreemia välja kahes kategoorias – doktoritööl põhineva või doktoriõpingute raames läbi viidud uurimistöö ning magistri väitekirjal põhineva või magistriõpingute raames läbi viidud uurimistöö eest.

Urmas Sepp oli 1993. aastast Eesti Panga makromajanduse, hiljem majandusuuringute osakonna juhataja.

Hetkel kuum