• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Puhkepäev. Pidurit kiirustamisele!

  Kolmapäeva õhtul toidupoes olles sain teenindajalt kiita kannatliku ootamise eest. Nimelt oli minu ees olev klient tegemas endale kaupluse kliendikaarti, mis nõudis maksimaalselt kolm-neli

  minutit paberite täitmist ja kaardi tööle rakendamist. Et mul kuhugi kiiret polnud, siis ootasin rõõmsalt ja rahulikult.
  Ühtpidi üllatas mind teenindaja meeldiv käitumine ja tähelepanelikkus, teisalt tõi see taaskord meelde, et ootamine ja aeglus ei ole tänapäeva maailmas ammu enam normiks. Asju tehakse, tahetakse ja oodatakse kiiresti, kohe ja nüüd. Ühtpidi on see tempokus tore, asjad sujuvad, teisalt õõnestab see paljuski ka meie kõigi elu.
  Pierre de Coubertini poolt 1894. aastal olümpiamängude motoks pakutud “Citius, altius, fortius” ehk “Kiiremini, kõrgemale, kaugemale”, mis on ammu imbunud spordi kontekstist töö-, kooli- ja pereellu, vajaks tänapäeva maailmas minu meelest kerget kohendamist.
  “Rahulikumalt, põhjalikumalt ja lähemalt” võiks olla selle mugandatud versioon. Rahulikkus viitab keskendumisele, põhjalikkus süvenemisele ja sõna lähemalt esmalt n-ö oma trepiesise puhtaks pühkimisele ja lähikonnas pakutud võimaluste ja muredega tegelemisele, kui vaja ka nende muutmisele ja parandamisele, mitte kohe laia maailma tormamisele ja selle päästa püüdmisele.
  Minu mõtetega haakuvad paljuski Facebookis tegutseva Aja Aeglustamise Ühingu põhimõtted, mille olemasolu ka paar päeva tagasi üht head artiklit lugedes avastasin. Selle ühingu liikmed armastavad voodis kaua vedelemist, sest on olemas terve hulk aeglase ärkamise koolkondi, mis aitavad inimesel õppida hommikuti lihtsalt paar minutit olema ja mitte muretsema mööduvate minutite pärast. Selle ühingu liikmed alustavad tööpäeva ja vestlevad kolleegidega aeglaselt, armastavad kellaviieteed (sest pingesolekus ei tohiks töölt minema tormata), oskavad vältida tööd ehk jätta täitmata mõttetuid ülesandeid ja lõpuks mõtelda.
  Tsiteerin ühingu Facebooki lehele kirja pandut: “Kui inimene oskab puhata ja lõdvestuda väljaspool tööaega, tuleb ta järgmisel päeval tööle värskena ning koos hulga uute ideedega. Kui aga kiirustamine haarab kõiki eluvaldkondi, on tagajärjed üpris nutused – põletakse läbi igal pool ja täielikult.”
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Vadim Orlov: Narva arengu võtmeküsimus on, kuidas tõsta keskmist palgataset
Narva vajab uusi ettevõtteid, mille ärimudel ei põhine odaval tööjõul, kirjutab Narva tööstuspargi juht ja linnavolikogu kandidaat valimisliidust "Katri Raigi nimekiri" Vadim Orlov vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Narva vajab uusi ettevõtteid, mille ärimudel ei põhine odaval tööjõul, kirjutab Narva tööstuspargi juht ja linnavolikogu kandidaat valimisliidust "Katri Raigi nimekiri" Vadim Orlov vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Nafta hind tõuseb kuuendat päeva ja lõppu ei paista
Brenti toornafta jätkas täna kiiret tõusu ja ületas 80 dollari taseme, sest nõudlus ületab jätkuvalt pakkumist ning varud vähenevad, vahendab Reuters.
Brenti toornafta jätkas täna kiiret tõusu ja ületas 80 dollari taseme, sest nõudlus ületab jätkuvalt pakkumist ning varud vähenevad, vahendab Reuters.
Ärikinnisvarasektorisse sisenenud Everaus Kinnisvara avas Eesti suurima kontaktivaba minilaokompleksi
Seni põhiliselt elamukinnisvara arendamisega tegelenud Everaus Kinnisvara siseneb jõudsalt ärikinnisvarasektorisse ja avas Tallinna külje all Peetris Eesti suurima kontaktivaba minilaokompleksi.
Seni põhiliselt elamukinnisvara arendamisega tegelenud Everaus Kinnisvara siseneb jõudsalt ärikinnisvarasektorisse ja avas Tallinna külje all Peetris Eesti suurima kontaktivaba minilaokompleksi.
Tootmist duubeldava Sunly juht: see ei ole veel kõik
Lähiaastail kasvatab taastuvenergiaettevõtte Sunly oma mahte tänaselt 131 megavatilt kaks korda. Ettevõtte juht Priit Lepasepp rääkis intervjuus Äripäeva Raadiole, et see pole veel kõik ja ettevõte plaanib seatud kasve ületada.
Lähiaastail kasvatab taastuvenergiaettevõtte Sunly oma mahte tänaselt 131 megavatilt kaks korda. Ettevõtte juht Priit Lepasepp rääkis intervjuus Äripäeva Raadiole, et see pole veel kõik ja ettevõte plaanib seatud kasve ületada.