• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Algas Norra-Eesti koostöökava uue vooru vastuvõtt

  EAS avab täna taotluste vastuvõtu Norra-Eesti koostööprogrammi "Keskkonnasõbraliku innovatsiooni arendamine" raames.

  "Loodame taotlejate seas näha eelkõige Norra ja Eesti ettevõtjate koostööprojekte, milles on ühendatud eestlaste kõrgetasemeline IT-teadmine ning Norra ettevõtjate pikaajaline valdkondlik- ja äriline kogemus," kommenteeris EASi juht Taavi Laur.
  "Esimese vooru projektides peegeldub kahe riigi ettevõtjate ühishuvi eelkõige energiasäästu e-lahenduste ning e-tervise arendusprojektide vastu, kuid on näha huvi suurenemist ka transpordi ning tööstusvaldkonna arendusprojektide suunal," lisas ta.
  Osalema oodatakse Eestis registreeritud ettevõtjaid ja vabaühendusi, kelle teenuse või tootearenduse keskmes on info- ja kommunikatsioonitehnoloogia energeetika, e-tervise, transpordi ja logistika ning tööstuse ja kaubanduse valdkonnas.
  Norra suursaadiku Lise Kleven Grevstadi sõnul on Eestis ligi 400 Norra kapitalil ettevõtet ja uusi tulijaid lisandub pidevalt. "See peegeldab selgelt väga edukat ärikoostööd meie kahe riigi vahel. Peamisteks koostöövaldkondadeks on kliima- ja energiasektor, laevandussektor, IKT ja teenuste sektor. Kõikides neis sektorites on suured võimalused keskkonnasõbralikuks innovatsiooniks," kinnitas ta.
  Suursaadiku sõnul annavad Eesti head kogemused IT valdkonnas ja Norra kõrge keskkonnatehnoloogia alane kompetents võimaluse sõlmida partnerlusi, millel on globaalsed ambitsioonid. "Nii Norra kui Eesti majandusele on innovatsiooni poolt lisatud väärtus suure tähtsusega. Norra-Eesti teaduskoostöö programm näitab, et meie teadlased saavad ühendada oma jõud maailmatasemel teaduseuuringutes. See on oluline lisa meie maade vahel toimivatele innovatsioonipartnerlustele," lisas ta.
  Innovation Norway Balti riikide juhi Tiina Lingi sõnul on senine Eesti-Norra ärialane koostöö olnud edukas. "Enamus Norra ettevõtetest Eestis on koostöötulemustega äärmiselt rahul. Ettevõtjate sõnul muudab Eestiga äri tegemise tulemuslikuks eelkõige sarnane ärikultuur, eestlaste hea teenusekvaliteet ja töökogemused, aga ka paindlikkus ja kiire reageerimisvõim ning kahe maa geograafiline lähedus," märkis ta.
  Eesti-Norra programmi on oodatud projektid, mis loovad uue toote või teenuse või siis muudavad olemasolevat toodet-teenust mugavamaks, mõtestatumaks, säästlikumaks; aitavad säästa mõnd olulist ressurssi; on positiivse loodusmõjuga ja arendavad sotsiaal- või majanduskeskkonda; on oma mahukuse tõttu teostatavad vaid partnerlusena; on elujõulise meeskonna ja ärimudeliga.
  Taotluste vastuvõtmine algab EAS e-teeninduses 1. novembril ning kestab järgmise aasta 28. veebruarini.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Repliik: et kalli elektri talumise valu meenuks ka soojal suvel
Aastaaegade vaheldumine annab ka Eesti avalikule arvamusele hooajalise iseloomu. Just praegu, kui elektri hind on laes, tuleks küsida, kas mõni korralik tänapäevane tuulepark on tõesti nii talumatu, et sellele tuleb pidevalt rahalist ja poliitilist lõivu maksta, kirjutab Äripäeva arvamustoimetuse juht Neeme Korv.
Aastaaegade vaheldumine annab ka Eesti avalikule arvamusele hooajalise iseloomu. Just praegu, kui elektri hind on laes, tuleks küsida, kas mõni korralik tänapäevane tuulepark on tõesti nii talumatu, et sellele tuleb pidevalt rahalist ja poliitilist lõivu maksta, kirjutab Äripäeva arvamustoimetuse juht Neeme Korv.
Tim Cook sõlmis hiinlastega salaja 275 miljardi dollari suuruse leppe
Apple’i tegevjuht Tim Cook sõlmis viis aastat tagasi Hiina ametivõimudega lepingu, mille maht võis ulatuda 275 miljardi dollarini, selgub täna avaldatud raportist. Leppe eesmärk oli lihtsustada Apple’i tegevust Hiinas, vahendab Reuters.
Apple’i tegevjuht Tim Cook sõlmis viis aastat tagasi Hiina ametivõimudega lepingu, mille maht võis ulatuda 275 miljardi dollarini, selgub täna avaldatud raportist. Leppe eesmärk oli lihtsustada Apple’i tegevust Hiinas, vahendab Reuters.
Euroopa aasta idufirmade seast tõusevad esile Wise ja Wolt
Euroopa idufirmad ja eeskätt tehnoloogiasektorist tõmbavad tänavu raha kokku rekordilised 107 miljardit eurot, mida on aasta varasemast ligikaudu kolm korda rohkem, vahendab CNBC.
Euroopa idufirmad ja eeskätt tehnoloogiasektorist tõmbavad tänavu raha kokku rekordilised 107 miljardit eurot, mida on aasta varasemast ligikaudu kolm korda rohkem, vahendab CNBC.
Mänguturul tasub investoritel vaadata vanade tegijate poole
Kuigi mängutootjate aktsiad on pandeemia algusest kõvasti kasvanud, ei pruugi olla veel hilja kasvust osa saada, rääkis Äripäeva börsitoimetuse ajakirjanik Aivar Õepa. Siiski on tema hinnangul idufirmade asemel mõistlikum vaadata turul juba kanda kinnitanud ettevõtete poole.
Kuigi mängutootjate aktsiad on pandeemia algusest kõvasti kasvanud, ei pruugi olla veel hilja kasvust osa saada, rääkis Äripäeva börsitoimetuse ajakirjanik Aivar Õepa. Siiski on tema hinnangul idufirmade asemel mõistlikum vaadata turul juba kanda kinnitanud ettevõtete poole.