• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Uuring: raha kogumine sukasäärde jätkuvalt moes

  Kuigi sularaha osakaal nii sissetulekutes kui meie igapäevatehingutes väheneb järjest, eelistab viiendik Eesti leibkondadest talletada sääste endiselt sularahas.

  Tänavu septembris tehtud Emori küsitluse järgi teenib vaid neli protsenti Eesti leibkondadest ehk umbes 20 000 inimest oma sissetuleku sularahas. Selle hulgas on lisaks töötasule ka näiteks isiklike esemete müügist saadud tulu, rääkis Emori uuringuekspert Jaana Helm.
  Võrdsustunud on sularaha ja maksekaardi kasutajate osatähtsus. „Need, kes varem kasutasid nii sularaha kui maksekaarti, lähevad järk-järgult üle kaardimaksetele ning seega läheb maksekaart populaarsuse poolest varsti sularahast mööda,“ ütles Helm.
  Sularaha eest tehakse Helmi sõnul peamiselt suuremaid sisseoste, sest selleks võetakse sageli appi säästud, mida on endiselt kombeks koguda sularahas. „Viiendik elanikkonnast nimetab sularahasäästude kogumist oma esimese kahe eelistuse seas,“ lisas ta.
  Sularaha eest sisseostude tegemine on populaarseim Ida-Eestis, kuid seal on inimestel ka enim sularahas laekuvaid sissetulekuid. Tallinnas on sularaha kasutamise osakaal üks riigi tagasihoidlikemaid. „Loogika toimib ikka nii, et kes saavad rohkem sissetulekuid sularahas, teevad sellega ka rohkem makseid,“ selgitas Helm.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Gregor Raudvere: kalli elektri kurja juur
Iga ministeerium, kohalik omavalitsus ning eri ametiasutused vaatavad energeetikat vaid oma mätta otsast ja just seda suppi me praegu kõrge elektri hinna näol helbime, kirjutab ettevõtja, OÜ Adepte Group juhatuse liige Gregor Raudvere.
Iga ministeerium, kohalik omavalitsus ning eri ametiasutused vaatavad energeetikat vaid oma mätta otsast ja just seda suppi me praegu kõrge elektri hinna näol helbime, kirjutab ettevõtja, OÜ Adepte Group juhatuse liige Gregor Raudvere.
Elektriautotootjad SECiga pahuksis
USA Väärtpaberi-ja Börsikomisjon (SEC) on nii Tesla kui ka Lucid Motorsi uurimise alla võtnud, vahendab Yahoo Finance.
USA Väärtpaberi-ja Börsikomisjon (SEC) on nii Tesla kui ka Lucid Motorsi uurimise alla võtnud, vahendab Yahoo Finance.
Elektri hind tõusis uue rekordini Novembri algusega võrreldes 15kordne tõus
Eesti piirkonnas on elektri hind täna rekordiliselt kõrge, keskmine megavatt-tunni hind ulatub enam kui 290 euroni, selgub Nord Pooli andmetest.
Eesti piirkonnas on elektri hind täna rekordiliselt kõrge, keskmine megavatt-tunni hind ulatub enam kui 290 euroni, selgub Nord Pooli andmetest.
Tööstur: tootjad peaksid julgemalt hindu tõstma
"Et ettevõtted oleksid tugevad, arendaksid tootmistehnoloogiaid ja saaksid teha rohelisemaid valikuid, on toote hinna tõstmine paratamatu," ütles mööblitootja Bed Factory Sweden juht Indrek Aasna hiljuti konverentsil "Tööstuse äriplaan 2022".
"Et ettevõtted oleksid tugevad, arendaksid tootmistehnoloogiaid ja saaksid teha rohelisemaid valikuid, on toote hinna tõstmine paratamatu," ütles mööblitootja Bed Factory Sweden juht Indrek Aasna hiljuti konverentsil "Tööstuse äriplaan 2022".