• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Ansip: euroraha ei kao kuskile

  Euroopa Liidu järgmise aasta eelarve perspektiiv mõjutab Eesti kestlikku arengut hästi, kuna läbirääkimised olid edukad, ütles peaminister Andrus Ansip riigikogu infotunnil.

  "Eelarve läbirääkimised olid tõepoolest Eesti jaoks edukad. Meil on kasutada 5,89 miljardit eurot järgmise seitsme aasta jooksul. Sellele ilmselt lisanduvad ka veel Rail Balticu vahendid Euroopa ühendamise rahastust energiaprojektide elluviimiseks. Nii et vahendeid vähemaks ei jää, küll aga võib tekkida ja ilmselt tekibki teatud Euroopa Liidu vahendite rakendamise probleem, rakendamisaastatega, neid Euroopa Liidu vahendeid saab olema vähem," vastas peaminister.
  Erakonnakaaslase Tõnis Kõivu küsimuse peale, kuidas võib eelarve perspektiiv mõjutada Eesti arengut järgmise seitsmeaastase perioodi jooksul, märkis Ansip, et kõik jutud sellest, kuidas Euroopa Liidu vahendid kaovad ja investeeringuteks raha enam ei ole, on alusetud.
  Ansipi sõnul on Eesti koos Euroopa Liidu vahenditega investeeringute osatähtsuselt sisemajanduse kogutoodangus ELis esimeste hulgas, kui mitte parim. Valitsusjuhi teatel jääks riik investeeringute poolest eeskujuks paljudele teistele liikmesriikidele ka ilma ELi vahenditeta. Peaministri hinnangul tuleb selline osatähtsus elulistest vajadustest, mitte investeerimislembusest.
  "Kui teistel riikidel on võimalik olnud investeeringuid teha järjepidevalt ja kvaliteetselt saja aasta või pikemagi perioodi jooksul, siis meie oleme tõsiselt investeerinud vaid viimased 20 aastat ja seetõttu vajadus suuremate investeeringute järele on meie riigis suurem kui Lääne-Euroopas. Ma ei kurdaks investeeringute vähesuse üle, võrreldes teiste Euroopa Liidu liikmesriikidega," selgitas ta.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Auhinnatud personalijuht: mida kaasa pakkida 2021. tööaastast?
Tööaasta 2021 on andnud nõnda korraliku kogemustepagasi, et tasub mõelda, mis jätta sisse ka 2022. aastaks ning mis mitte, kirjutab Elisa personalivaldkonna juht, 2019. aastal Eesti mõjukaimaks personalijuhiks valitud Kaija Teemägi.
Tööaasta 2021 on andnud nõnda korraliku kogemustepagasi, et tasub mõelda, mis jätta sisse ka 2022. aastaks ning mis mitte, kirjutab Elisa personalivaldkonna juht, 2019. aastal Eesti mõjukaimaks personalijuhiks valitud Kaija Teemägi.
Bitcoini hind kolistas veel allapoole
Bitcoini hind langes laupäeva esimestel tundidel ligikaudu 10 protsenti, pikendades karuturul olemist, vahendab CNBC.
Bitcoini hind langes laupäeva esimestel tundidel ligikaudu 10 protsenti, pikendades karuturul olemist, vahendab CNBC.
Venelaste sotsiaalmeediaplatvorm läks riigi kontrolli alla
Venemaa suurim sotsiaalmeediavõrgustik VKontakte liikus sealse riikliku kontrolli alla, kui pärast mitut tehingut liikus suurosalus riigifirma Gazpromiga seotud ettevõtete kätte, vahendab Financial Times.
Venemaa suurim sotsiaalmeediavõrgustik VKontakte liikus sealse riikliku kontrolli alla, kui pärast mitut tehingut liikus suurosalus riigifirma Gazpromiga seotud ettevõtete kätte, vahendab Financial Times.
Kinnisvarabüroo: novembris olid Tallinna korteriturul rekordilised nii hind kui tehingute koguarv
Novembris Tallinnas müüdud korterite keskmine ruutmeetri hind tõusis rekordilise 2452 euroni, mis on 3% võrra suurem oktoobriga võrreldes. Kokku müüdi Tallinnas 1098 korterit, mis on viimase 15 aasta suurim tehingute arv, teatas kinnisvarabüroo 1Partner pressiteate vahendusel.
Novembris Tallinnas müüdud korterite keskmine ruutmeetri hind tõusis rekordilise 2452 euroni, mis on 3% võrra suurem oktoobriga võrreldes. Kokku müüdi Tallinnas 1098 korterit, mis on viimase 15 aasta suurim tehingute arv, teatas kinnisvarabüroo 1Partner pressiteate vahendusel.