13. november 2013 kell 21:00

Eesti parimad fondid

Pärast võimast möödunud aastat pole Eesti investeerimisfondid sel aastal samaväärset võidukäiku paraku näidanud. Küll on aga enamik fondidesse raha paigutanud inimesi taas löönud hoiuseintresse ja inflatsiooni.

Esmalt tasub mainida, et möödunud aasta oli fondidele erakordselt hea. Mullu 8. novembril ilmunud tabelis olid samad fondid, neist vaid neli näitas alla 7,6% tootlust aasta algusest ning kaks oli miinuses. Kuigi see aasta pole tõus sedavõrd laialdane, on häid näiteid enam kui küll.

“Madal hinnataseme, ettevõtete tugevad tulemused, fondi investeeringute korrektne positsioneerimine – näiteks õigel ajal tabasime ära AÜE kinnisvaraturu taastumise – ja investorite huvi kasv regiooni vastu on aidanud meid sel aastal fondiga nii tugevat tulemust näidata,” kommenteeris Joel Kukemelk, kelle juhitav LHV Pärsia Lahe Fond on selle aasta algusest konkurentsitult kõige suuremat tõusu näidanud.

Hetkel kuum