• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Maripuu: konkurss oli raske

  Tööinspektsiooni uus pea­direktor Maret Maripuu ütles, et soovib värskes ametis rikkumisi ennetada. Ta selgitas, et tööinspektsiooni juhi ülesanded on väga täpselt määratud, seega ta midagi revolutsioonilist plaanida ei saa.

  Oma prioriteetsemaiks valdkonnaks peab Maripuu siiski probleemide ennetamist ning alles seejärel järelevalvet.
  “Töö riigikogus on võimaldanud jälgida protsesse ja mõjutada neid makrotasandil, nüüd saan tegeleda praktiliste probleemidega,” lausus ta.
  Maripuu ütles, et tema ametipalgaks saab 2800 eurot. “See on kogu minu motivatsioonipakett. Ma arvan, et kogu minu motivatsioonipakett on huvitav töö,” märkis ta.
  Maripuu ütles, et konkurss inspektsiooni juhi ametikohale oli keeruline ja kestis kaks kuud.
  Valiti kuue konkurendi seast. Tööinspektsiooni direktori kohale kandideeris kuus inimest. “Maret Maripuu võitis konkursi tõsises konkurentsis,” selgitas kompetentsikeskuse komisjoni juht Eve Limbach-Pirn.
  Konkursil toimus tema sõnul kolm vooru. Kolm kandidaati pääses edasi teise ning viimases voorus võistles kaks kandidaati.
  Konkursi tingimusi ning tähtaega tema sõnul ei muudetud ega pikendatud, nagu Äripäev tõlgendas riigikantselei dokumendiregistris olevatest konkursiteadetest.
  “Konkurss algas, kui riigisekretär selle välja kuulutas. See oli 2. septembril,” selgitas ta. Konkursi tähtaeg oli 26. septembril.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Madis Müür: Funderbeami puhul on hirm laes ja hinnad huvitavad. Aga kuidas Buffett ütleski?
Äkki võib vaikusehetke Funderbeamis näha mitte maailma lõpuna, vaid hoopis võimalusena, küsib investor Madis Müür vastukajana investor Toomase kommentaarile, milles too arutleb, kas rahapaigutustega nimetatud platvormil on tõesti nii hullusti, kui osaku hinnast paistab. Müürilgi on Funderbeami portfell n-ö vee all.
Äkki võib vaikusehetke Funderbeamis näha mitte maailma lõpuna, vaid hoopis võimalusena, küsib investor Madis Müür vastukajana investor Toomase kommentaarile, milles too arutleb, kas rahapaigutustega nimetatud platvormil on tõesti nii hullusti, kui osaku hinnast paistab. Müürilgi on Funderbeami portfell n-ö vee all.
Hiina telefonitootja avab elektriautode tehase
Hiina nutitelefonide valmistaja Xiaomi ehitab riigi pealinna Pekingisse tehase, kus saab aastas toota 300 000 elektriautot, vahendab Reuters.
Hiina nutitelefonide valmistaja Xiaomi ehitab riigi pealinna Pekingisse tehase, kus saab aastas toota 300 000 elektriautot, vahendab Reuters.
USA kaubanduspüha tabas ootamatu pööre
Ameerika Ühendriikide ostlejad kulutasid tänavu musta reede ajal e-poodides vähem kui mullu, vahendab Reuters.
Ameerika Ühendriikide ostlejad kulutasid tänavu musta reede ajal e-poodides vähem kui mullu, vahendab Reuters.
Uus Saksa valgusfoori võimuliit rajatakse vastuolulistele plaanidele
Pärast kaks kuud kestnud koalitsioonikõnelusi Saksa sotsiaaldemokraatide, roheliste ja liberaalsete vabade demokraatide vahel tuli Angela Merkelilt võimu üle võttev poliitiline liit välja esialgse leppega, mille elluviimine saab analüütikute hinnangul olema keeruline.
Pärast kaks kuud kestnud koalitsioonikõnelusi Saksa sotsiaaldemokraatide, roheliste ja liberaalsete vabade demokraatide vahel tuli Angela Merkelilt võimu üle võttev poliitiline liit välja esialgse leppega, mille elluviimine saab analüütikute hinnangul olema keeruline.