Rainer Saad • 18. november 2013 kell 10:23

Norra tahab vähendada oma naftasõltuvust

Norra peaminister Erna Solberg ütles, et eelarve, mis on loodud eesmärgiga vältida krooni kursi tugevnemist, on esimesi samme, millega Lääne-Euroopa suurim naftatootja tahab vähendada oma sõltuvust naftast.

„Peame olema valmis, et Norra majandus sõltub vähem naftatuludest,“ ütles Solberg eile Oslos antud intervjuus, vahendas Bloomberg. „See on 20aastane väljavaade, mitte nelja kuu oma. Loodetavasti näeme 2014. aastal, et meie töötuse määr on jätkuvalt madal ning me saame suuremat turulepääsu kaupadele, mis pole naftaga seotud majanduse osast.“

Solbergi sõnul tahab tema juhitud valitsus pehmendada nõrkasid majanduskasvu perioode ning samas tagada, et stiimulmeetmete tõttu ei lähe krooni kurss kõrgele. Kuigi Norra naftarikkus on Euroopa võlakriisi tõttu kaitstud, aeglustub riigi majandus sel aastal 2protsendilise kasvuni. Eelmisel aastal kasvas see 3,4 protsenti.

Hetkel kuum