• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Norra tahab vähendada oma naftasõltuvust

  Norra peaminister Erna Solberg ütles, et eelarve, mis on loodud eesmärgiga vältida krooni kursi tugevnemist, on esimesi samme, millega Lääne-Euroopa suurim naftatootja tahab vähendada oma sõltuvust naftast.

  „Peame olema valmis, et Norra majandus sõltub vähem naftatuludest,“ ütles Solberg eile Oslos antud intervjuus, vahendas Bloomberg. „See on 20aastane väljavaade, mitte nelja kuu oma. Loodetavasti näeme 2014. aastal, et meie töötuse määr on jätkuvalt madal ning me saame suuremat turulepääsu kaupadele, mis pole naftaga seotud majanduse osast.“
  Solbergi sõnul tahab tema juhitud valitsus pehmendada nõrkasid majanduskasvu perioode ning samas tagada, et stiimulmeetmete tõttu ei lähe krooni kurss kõrgele. Kuigi Norra naftarikkus on Euroopa võlakriisi tõttu kaitstud, aeglustub riigi majandus sel aastal 2protsendilise kasvuni. Eelmisel aastal kasvas see 3,4 protsenti.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Tarmo Ulla: kui kukud, tõuse ja proovi uuesti!
Arvamuskonkursi Eduka Eesti toetaja, Swedbank Eesti juhatuse liige, eraisikute panganduse juht Tarmo Ulla teeb üleskutse panustada konkursile ideedega, mis aitavad suunata meie noori rohkem tegelema huviharidusega, et väärtustada meeskonnatööd.
Arvamuskonkursi Eduka Eesti toetaja, Swedbank Eesti juhatuse liige, eraisikute panganduse juht Tarmo Ulla teeb üleskutse panustada konkursile ideedega, mis aitavad suunata meie noori rohkem tegelema huviharidusega, et väärtustada meeskonnatööd.
Meta jääb vähemalt Nasdaqil esialgu Facebookiks edasi
Nime Meta Platformsiks vahetanud Facebook kaupleb veel mõnda aega Nasdaqi börsil vana sümboli FB all.
Nime Meta Platformsiks vahetanud Facebook kaupleb veel mõnda aega Nasdaqi börsil vana sümboli FB all.
Põllumajandustootjate TOP: olukord on pinev, aga samas ka põnev
Tänavuse Põllumajandustootjate TOPi võitnud teraviljatootja Aru Põllumajanduse OÜ arendusjuhi Karl Lindami sõnul on olukord põllumajandussektoris pinev, ent samas ka põnev.
Tänavuse Põllumajandustootjate TOPi võitnud teraviljatootja Aru Põllumajanduse OÜ arendusjuhi Karl Lindami sõnul on olukord põllumajandussektoris pinev, ent samas ka põnev.
Digi-Eesti lööb Dubai Expol laineid burgeriga
Dubai maailmanäitusele Expo 2020 läks iga riik oma looga. Eesti sõnum on olla maailma kõige edasijõudnum digiühiskond, kuid muljet avaldab ka eestlaste burger.
Dubai maailmanäitusele Expo 2020 läks iga riik oma looga. Eesti sõnum on olla maailma kõige edasijõudnum digiühiskond, kuid muljet avaldab ka eestlaste burger.