19. november 2013 kell 21:00

Riigikogu ööistungite pärast on häbi

Riigikogu ööistungitest mõttetumat ajakasutust ma ei tea. See on lihtsalt tiksumine, millele maksumaksja peale maksab. Irooniline on ka see, et asja eesmärk oli viimati lastetoetuste suurendamine, aga kogu riigikogu seltskonnast maksavad sellele ööistungile peale nimelt riigikogu liikmetest ja ametnikest emad, kes peavad organiseerima lapsehoiu.

Selle mõttetuse pärast on häbi ka riigikogu iga päev külastavate õpilaste ja välismaalaste ees. Neid viiakse ka riigikogu rõdule istungit vaatama.

Vale mulje. Ma loodan, et giid seletab neile, et see ei ole tavapärane istung, kus ei räägita midagi, enne iga hääletust võetakse 10minutine vaheaeg, pasunad hüüavad ja inimesed jalutavad tagasi sisse, vajutavad nuppu, pärast mida võetakse järjekordne vaheaeg. Ma olen ka ise paarile külastavale seltskonnale seletanud, et tegelikult arutatakse meie parlamendis ka sisulisi küsimusi.

Saan aru, et opositsioonil peavad olema võimalused oma tahtmist läbi suruda. Obstruktsiooni tuntakse opositsiooni mõjuvahendina enamikus riikides. Aga see võiks ikkagi olla eesmärgipärane. Ehk siis olgu reaalselt võimalik, et seaduse­andja töö takistamine aitab kaasa soovitud eesmärgi saavutamisele. Viimati seda ei olnud.

Hetkel kuum