• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Riigikogu ööistungite pärast on häbi

  Riigikogu ööistungitest mõttetumat ajakasutust ma ei tea. See on lihtsalt tiksumine, millele maksumaksja peale maksab. Irooniline on ka see, et asja eesmärk oli viimati lastetoetuste suurendamine, aga kogu riigikogu seltskonnast maksavad sellele ööistungile peale nimelt riigikogu liikmetest ja ametnikest emad, kes peavad organiseerima lapsehoiu.

  Selle mõttetuse pärast on häbi ka riigikogu iga päev külastavate õpilaste ja välismaalaste ees. Neid viiakse ka riigikogu rõdule istungit vaatama.
  Vale mulje. Ma loodan, et giid seletab neile, et see ei ole tavapärane istung, kus ei räägita midagi, enne iga hääletust võetakse 10minutine vaheaeg, pasunad hüüavad ja inimesed jalutavad tagasi sisse, vajutavad nuppu, pärast mida võetakse järjekordne vaheaeg. Ma olen ka ise paarile külastavale seltskonnale seletanud, et tegelikult arutatakse meie parlamendis ka sisulisi küsimusi.
  Saan aru, et opositsioonil peavad olema võimalused oma tahtmist läbi suruda. Obstruktsiooni tuntakse opositsiooni mõjuvahendina enamikus riikides. Aga see võiks ikkagi olla eesmärgipärane. Ehk siis olgu reaalselt võimalik, et seaduse­andja töö takistamine aitab kaasa soovitud eesmärgi saavutamisele. Viimati seda ei olnud.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Madis Müür: Funderbeami puhul on hirm laes ja hinnad huvitavad. Aga kuidas Buffett ütleski?
Äkki võib vaikusehetke Funderbeamis näha mitte maailma lõpuna, vaid hoopis võimalusena, küsib investor Madis Müür vastukajana investor Toomase kommentaarile, milles too arutleb, kas rahapaigutustega nimetatud platvormil on tõesti nii hullusti, kui osaku hinnast paistab. Müürilgi on Funderbeami portfell n-ö vee all.
Äkki võib vaikusehetke Funderbeamis näha mitte maailma lõpuna, vaid hoopis võimalusena, küsib investor Madis Müür vastukajana investor Toomase kommentaarile, milles too arutleb, kas rahapaigutustega nimetatud platvormil on tõesti nii hullusti, kui osaku hinnast paistab. Müürilgi on Funderbeami portfell n-ö vee all.
Hiina telefonitootja avab elektriautode tehase
Hiina nutitelefonide valmistaja Xiaomi ehitab riigi pealinna Pekingisse tehase, kus saab aastas toota 300 000 elektriautot, vahendab Reuters.
Hiina nutitelefonide valmistaja Xiaomi ehitab riigi pealinna Pekingisse tehase, kus saab aastas toota 300 000 elektriautot, vahendab Reuters.
USA kaubanduspüha tabas ootamatu pööre
Ameerika Ühendriikide ostlejad kulutasid tänavu musta reede ajal e-poodides vähem kui mullu, vahendab Reuters.
Ameerika Ühendriikide ostlejad kulutasid tänavu musta reede ajal e-poodides vähem kui mullu, vahendab Reuters.
Uus Saksa valgusfoori võimuliit rajatakse vastuolulistele plaanidele
Pärast kaks kuud kestnud koalitsioonikõnelusi Saksa sotsiaaldemokraatide, roheliste ja liberaalsete vabade demokraatide vahel tuli Angela Merkelilt võimu üle võttev poliitiline liit välja esialgse leppega, mille elluviimine saab analüütikute hinnangul olema keeruline.
Pärast kaks kuud kestnud koalitsioonikõnelusi Saksa sotsiaaldemokraatide, roheliste ja liberaalsete vabade demokraatide vahel tuli Angela Merkelilt võimu üle võttev poliitiline liit välja esialgse leppega, mille elluviimine saab analüütikute hinnangul olema keeruline.