Sirje Rank • 21. november 2013 kell 7:46

Naine Euroopa panganduse järelevalvet juhtima

Euroopa Keskpank esitas loomisel oleva ühtse pangandusjärelevalve juhi kandidaadiks prantslanna Daniele Nouy, pärast seda, kui ka keskpank sattus kriitika alla, et naisi on juhtivatel kohtadel liiga vähe.

Keskpanga nõukogu, kus on esindatud kõik euroala riigid, andis oma otsusest teada eile.

27. novembril on Nouy kuulamisel Euroopa Parlamendi majandus- ja rahanduskomisjonis, kus Eesti saadikutest on liikmeks Ivari Padar. Komisjoni juht Sharon Bowls on olnud naiste vähese esindatuse teemal üks peamisi Euroopa Keskpanga kriitikuid.

Nouy (63) on pea nelikümmend aastat töötanud Prantsusmaa keskpangas ning põgusalt juhtinud Euroopa Pangandusjärelevalve Asutuse EBA eelkäijat.

Euroopa ühtne pangandusjärelevalve peaks käivituma 2014. a sügisest.

Hetkel kuum