• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Värsked ülikoolilõpetajad: õnn kaasa töö leidmisel finantssektoris

  Finantssektori aeglane uute töötajate palkamine ei tee värskete koolilõpetajate elu just lihtsaks, märgib Michigani Ülikooli Tööhõive uuringu instituudi hiljutine raport.

  Kuigi tööandjad ennustavad 2014. aastal  bakalaureusekraadi omandavate ülikoolilõpetajate palkamise kasvu 7% võrra, siis finantsteenuste sektoris uute töötajate palkamine kõikide koolilõpetajate seast kahaneb 40%. Raport hõlmas ühtekokku 6500 värbajat ja personalijuhti.
  Siiski, tudengid, kelle erialadeks on majandus, rahandus ja raamatupidamine, ei peaks väga muretsema oma töölesaamise väljavaadete pärast, kuna turu teistes sektorites on nende väljavaated üpris head, märkis instituudi direktor Phil Gardner.
  Ärijuhtimise magistrandid aga nii heas seisus ei ole: finantsteenuste pakkujate sõnul kärbivad nad magistrantuuri lõpetanud ärijuhtimise üliõpilaste töökohti sellel aastal 58% võrra, valitsussektor aga plaanib lausa 86% kärbet ning üleüldine uute töötajate palkamine väheneb peaaegu 25% võrra.
  Bank of America, Wells Fargo, Citigroup ning teised on teatanud hiljutistest massilistest vallandamistest laenuosakondades tänu kahanevatele portfooliotele ja hapudele laenudele. Tõenäoliselt tasakaalustub uute töötajate palkamine peale ettevõtete tööjõuvajaduste ümberhindamist.
  Peale Wall Streeti on veel mitmeid „sooje“ töökohti. Näiteks IT ja tööstussektorite töökohtade kasvuks bakalaureusekraadiga noortele ennustatakse enam kui 20%.
   
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Urmas Villmann: parim reklaamikanal on Lasnamäe kanal
Telereklaami eest saab minna kööki võileiba tegema, digireklaami vastu aitab AdBlock, autos kõlavast tüütust raadioreklaamist päästab üks nupuvajutus. Aga välireklaami eest on raske põgeneda, kirjutab loovagentuuri Kontuur Leo Burnett loovjuht, partner ja juhatuse liige Urmas Villmann Äripäeva teemaveebis Bestmarketing.ee.
Telereklaami eest saab minna kööki võileiba tegema, digireklaami vastu aitab AdBlock, autos kõlavast tüütust raadioreklaamist päästab üks nupuvajutus. Aga välireklaami eest on raske põgeneda, kirjutab loovagentuuri Kontuur Leo Burnett loovjuht, partner ja juhatuse liige Urmas Villmann Äripäeva teemaveebis Bestmarketing.ee.
PayPal lükkas Pinteresti ostujutud ümber
PayPal teatas, et vastupidiselt kuulujuttudele ei plaani ta osta sotsiaalmeediaettevõtet Pinterest.
PayPal teatas, et vastupidiselt kuulujuttudele ei plaani ta osta sotsiaalmeediaettevõtet Pinterest.
Soome president kohtub reedel Putiniga
Pärast Soome presidendi Sauli Niinistö tänast kohtumist NATO peasekretäri Jens Stoltenbergiga andis presidendi kantselei teada, et reedel kohtub Niinistö Moskvas Venemaa presidendi Vladimir Putiniga.
Pärast Soome presidendi Sauli Niinistö tänast kohtumist NATO peasekretäri Jens Stoltenbergiga andis presidendi kantselei teada, et reedel kohtub Niinistö Moskvas Venemaa presidendi Vladimir Putiniga.
Masina- ja metallitööstuse TOPi võitja: kogu sektor kukkus suurelt
Masina- ja metallitööstuse TOPi võitja, laevade remondi ja ümberehitusega tegeleva SRC Groupi juht Hannes Lilp ütles, et kuigi kogu sektor kukkus eelmisel aastal pandeemia tõttu suurelt, suutis ettevõte tänu pikaajalisele strateegiale häid tulemusi teha.
Masina- ja metallitööstuse TOPi võitja, laevade remondi ja ümberehitusega tegeleva SRC Groupi juht Hannes Lilp ütles, et kuigi kogu sektor kukkus eelmisel aastal pandeemia tõttu suurelt, suutis ettevõte tänu pikaajalisele strateegiale häid tulemusi teha.