• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Jaapani börs poole aasta tipus

  Jaapani börsiindeks Nikkei tõusis reedel küll ainult 0,1%, aga sulgus siiski poole aasta kõrgeimal tasemel, 15 381,72 punktil. Viimase kahe nädalaga on Nikkei tõusnud 8 protsenti. Seda on toetanud jeeni nõrgenemine dollari ja teiste suurte valuutade vastu.

  Reedel tegi eduka börsidebüüdi Jaapani üks suurim kinnisvarainvesteerimisfond Aeon, mille aktsia tõusis 8 protsenti, 105 000 jeenilt 113 500 jeenile (830 eurole).
  Aktsiate avaliku esmapakkumisega kaasas Aeon 94,5 miljardit jeeni (707 miljonit eurot). Aeoni teatel oli IPO eesmärk lõigata kasu Jaapani eluasemeturu taastumisest ja koguda raha välismaal laienemiseks.
  Aeoni juht ja president ­Kenji Kawahara ütles CNBC-le, et Aeonile on palju kasu toonud Jaapani peaminister Shinzo Abe plaan viia Jaapani majandus deflatsioonist inflatsiooni.
  “Abenomics õhutab inflatsiooni, seega on oodata, et Tokyo kesklinnas asuvad äripinnad muutuvad kallimaks,” ütles Kawahara. “Kuid jätkuvalt on mure Jaapani rahvaarvu vähenemise pärast,” lisas ta.
  SoftBank tegi hea tulemuse, Hiina börsil läks halvasti. Jaapani telekomifirma SoftBanki aktsia tõusis 2,26%. See on kõrgeim tase pärast 2000. aastat. Saavutuse peamine põhjus on riskifondi Third Point LLC juhi Dan Loebi teade, et investeeris firmasse 1 miljard dollarit. Loeb usub, et Soft­Bank ei hakka varasid müüma ja ettevõtte senine suurus säilib.
  SoftBank tahab osta mängude, muusika ja videote tootjaid ning saada rohkem tulu nutitelefonide kasutajatelt. Näiteks juulis maksis Tokyo ettevõte USA telekomifirma Sprint eest 21,6 miljardit dollarit.
  Lõuna-Korea aktsiaindeks Kospi tõusis 0,6%. Kuigi Jaapani jeeni nõrgenemine mõjutab Lõuna-Korea aktsiaid negatiivselt, suutsid Kospil noteeritud suurfirmad Samsung Electronics ja LG Display tõusta vastavalt 0,7% ja 2,4%.
  Vaatamata ülejäänud Aasia turgude tõusule, ei suutnud Hiina Shanghai indeks plusspoolel kaubelda. Shanghai börs langes pool protsenti ja sulgus alla 2200 punkti taset.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Saksa majandusajakirjanik valimiste eel: taastame Hansa Liidu!
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Twitteri saab nüüd postitajatele bitcoine jootrahaks jätta
Twitter teatas neljapäeval, et võimaldab kasutajatel maksta oma lemmikutele jootraha bitcoinides, vahendab CNBC.
Twitter teatas neljapäeval, et võimaldab kasutajatel maksta oma lemmikutele jootraha bitcoinides, vahendab CNBC.
Et saunamõnusid jätkuks kauemaks!
Saunumi sisekliimaseade muudab saunakogemuse mõnusaks isegi pelglikumale saunalisele ning laseb leili nautida kauem, kui seda seni saanud. Saladus peitub unikaalses Saunumi tehnoloogias – nimelt tõmbab uudne sisekliimaseade endasse leiliruumis nii kuumema kui jahedama õhuvoolu, segab need ning väljutab ühtlasemal temperatuuril õhu-leiliauru segu, mis kehale paremini tajutavam ning on ühtlasi organismile mõnusam kogeda.
Saunumi sisekliimaseade muudab saunakogemuse mõnusaks isegi pelglikumale saunalisele ning laseb leili nautida kauem, kui seda seni saanud. Saladus peitub unikaalses Saunumi tehnoloogias – nimelt tõmbab uudne sisekliimaseade endasse leiliruumis nii kuumema kui jahedama õhuvoolu, segab need ning väljutab ühtlasemal temperatuuril õhu-leiliauru segu, mis kehale paremini tajutavam ning on ühtlasi organismile mõnusam kogeda.
Suurpõllumees Tõnu Post: toit ei tohi olla odav
"...sest odavat asja raisatakse," põhjendas Saaremaa põllumajandusettevõtja Tõnu Post Äriplaan 2022 konverentsil oma väidet. Tema sõnul on ka rohepööre põllumajandusele hädavajalik, sest kõik, mis reostab õhku, jõuab otsejoones meie toidulauale.
"...sest odavat asja raisatakse," põhjendas Saaremaa põllumajandusettevõtja Tõnu Post Äriplaan 2022 konverentsil oma väidet. Tema sõnul on ka rohepööre põllumajandusele hädavajalik, sest kõik, mis reostab õhku, jõuab otsejoones meie toidulauale.