• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Alexela sai Elektrimüügi ASi enamusaktsionäriks

  Alexela Energia AS omandas täiendavad 25% Elektrimüügi ASi aktsiatest, millega Alexela Energia osalus ettevõttes kasvas 70%ni.

  „Elektrimüügi turg on perspektiivne ja suure kasvupotentsiaaliga,” ütles Alexela Energia AS juhatuse liige Marti Hääl. „Alexela gruppi kuuluvad ettevõtted tegelevad erinevate kütuste, gaasi, elektri- ja soojatootmise ning jäätmekäitlusega, mistõttu sobib elektrimüük hästi meie portfelli ja Elektrimüügi ASist enamusosaluse omandamine oli loogiline samm.”
  „Alexela pakub meile sisemist sünergiat, et elektriturul aktiivselt ja tulemuslikult tegutseda,” rääkis Elektrimüügi AS juhatuse liige ja tegevjuht Jaak Urm. „Meie eesmärk on panna Eesti inimesed rohkem mõtlema oma elektritarbimise üle – näidata, et neil on võimalik sama teenuse puhul säästa oluliselt raha. Elektriturg on alles käivitusfaasis, selle pärast on just praegu õige hetk, et hakkaksime turgu haarama.”
  „2013. aastal lõpeb umbes 250 000 tarbija tähtajaline leping, mis on veidi rohkem kui kolmandik kõikidest tarbimiskohtadest, kuid oktoobris vahetas müüjat kõigest 2144 tarbijat,” märkis Urm. „Turg ei ole kahjuks aktiivne. Avatud elektriturg pole suutnud ennast siiani tõestada, kuid me tahame, et tarbijad nõuaksid oma elektripakkujalt parimat hinda.”
  Eraisikud saavad oma lepingu üles öelda trahvita. Reeglina tuleb lepingu ülesütlemisest elektripakkujat teavitada 30 päeva varem ning uus pakkuja tuleks valida 21 päeva enne uue kuu algust. Kui tarbija soovib 2014. aastaks uut müüjat valida, tuleb vana leping üles öelda hiljemalt 30. novembril ning uus müüja valida hiljemalt 10. detsembril.
  Alexela Grupp jaguneb kolmeks – Alexela Metallitööd, Alexela Kinnisvara ja Alexela Energia. Grupi ettevõtted tegelevad lisaks kütuseärile veel põlevkivist õlisaaduste tootmise ja müügiga, elektri- ja soojusenergia tootmise ja müügiga, kinnisvara arenduse ja müügiga, jäätmekäitluse, kuumtsinkimise ja haagiste tootmisega. Alexela Groupi aastane kogukäive on üle 300 miljoni euro ning kontsern annab tööd üle 1700 inimesele.
  Elektrimüügi AS kuulub Alexela Gruppi ning on sõltumatu vabaturul tegutsev ettevõte, kes seisab selle eest, et iga elektritarbijani jõuaks lihtne ja arusaadav elektriostu teenus ja soodne hind. Elektrimüügi AS-il on täna teenindada 12 000 tarbimiskohta üle Eesti. Elektrimüügi AS on Eesti Korteriühistute Liidu partner.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Eva Truuverk: Eestist võiks saada rohepöörde Silicon Valley
Kui me tahame ühiskonda järgmisele tasemele tõsta, peame leidma uue mudeli, mis soodustaks arengut ning mille tulemusena looduskeskkond on hoitud ja taastatud, kirjutab arvamuskonkursi Edukas Eesti toetaja, Rohetiigri eestvedaja Eva Truuverk.
Kui me tahame ühiskonda järgmisele tasemele tõsta, peame leidma uue mudeli, mis soodustaks arengut ning mille tulemusena looduskeskkond on hoitud ja taastatud, kirjutab arvamuskonkursi Edukas Eesti toetaja, Rohetiigri eestvedaja Eva Truuverk.
Börs: Dow Jones tõusis kaheksa kuu kiireimas tempos
USA aktsiaturgudel oli neljapäeval korralik tõus ning investorid kasutasid omikronitüve murest tekkinud langust ostmiseks, vahendab Reuters.
USA aktsiaturgudel oli neljapäeval korralik tõus ning investorid kasutasid omikronitüve murest tekkinud langust ostmiseks, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: börsi uustulnuk, Elisa uus juht ja abilinnapea
Nädala viimases Äripäeva hommikuprogrammis uurime Elisa Eesti plaanide ja juhivahetuse tagamaade kohta telekomi uuelt tegevjuhilt Andrus Hiiepuult.
Nädala viimases Äripäeva hommikuprogrammis uurime Elisa Eesti plaanide ja juhivahetuse tagamaade kohta telekomi uuelt tegevjuhilt Andrus Hiiepuult.
Aita valida Aasta Ettevõtja 2021
Äripäev valib taas aasta silmapaistvaimat ettevõtjat. Teie ees on nominendid, kes sel aastal tiitlile rebivad.
Äripäev valib taas aasta silmapaistvaimat ettevõtjat. Teie ees on nominendid, kes sel aastal tiitlile rebivad.