• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Pankade järelevalve juht: riigivõlakirjad pole riskivabad

  Euroalal loodava ühtse pangandusjärelevalve juhiks pürgival Daniele Nouyl on sarnane seisukoht Saksamaa keskpanga juhi Jens Weidmanniga, et riigivõlakirjad pole riskivabad.

  Pangad peavad tagama, et nende bilansis olevad valitsusvõlakirjad oleksid kaalutud kohaste riskikaaludega, hoiatas Nouy eile Euroopa Parlamendi majandus- ja rahanduskomisjonis toimunud kuulamisel.
  Riskikaaludest sõltub, palju pangal varade vastu kapitali tuleb hoida, kirjutab Wall Street Journal.
  Kui riigivõlakirju ei rehkendata enam riskivabaks, väheneks nende hoidmise atraktiivsus. See aitaks lähemale tuua eesmärki teha pankade probleemide ja riigi rahanduse vahele selge vahe sisse, et probleemid vastastikku ei võimenduks.
  Nouy seisukoht on, et nii survestataks panku ka oma ressursse ettevõtjatele ja majapidamistele ümber suunama.
  "Meil on vaja, et pangad majandust rahastaksid. Kui nad suurendavad oma bilansis riigivõlakirjade hulka, siis on neil vähem võimet majandust rahastada, mis on hetkel oluline," ütles ta.
  Hispaanias näiteks on pangad 2010. aasta lõpust vähendanud laene majapidamistele 86 miljardi euro võrra ning laene ettevõtjaile 263 miljardi võrra. Samal ajal on ostetud 124 miljardi euro eest riigivõlakirju.
  Nouy arvas, et veel ei ole hilja uuendamisel olevaid rahvusvahelisi pangandusreegleid mõjutada.
  Euroopa Parlament hääletab Nouy ametisse kinnitamise üle detsembris.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Peep Siitam: palvetamine ja filosofeerimine talutavat elektri hinda ei too
Tänasest soodsamat elektrienergiat võimaldavate justnimelt Eestis asuvate tootmisseadmete rajamist on takistanud eelkõige pime usk elektrituru viljastavasse mõjusse, kirjutab osaühingu Energiasalv Pakri juht Peep Siitam oma LinkedIni lehel.
Tänasest soodsamat elektrienergiat võimaldavate justnimelt Eestis asuvate tootmisseadmete rajamist on takistanud eelkõige pime usk elektrituru viljastavasse mõjusse, kirjutab osaühingu Energiasalv Pakri juht Peep Siitam oma LinkedIni lehel.
USA ametivõimud hakkasid uurima Alibaba pilveäri
USA presidendi Joe Bideni administratsioon on otsustanud uurida e-kaubandusgigandi Alibaba pilveteenuseid, et saada aru, kas need ohustavad Ühendriikide julgeolekut, ütlesid asjaga kursis olevad inimesed.
USA presidendi Joe Bideni administratsioon on otsustanud uurida e-kaubandusgigandi Alibaba pilveteenuseid, et saada aru, kas need ohustavad Ühendriikide julgeolekut, ütlesid asjaga kursis olevad inimesed.
Venemaa firma tellib hiigeljäälõhkuja Soomest Vene omanikega laevatehaselt
Helsinki Shipyard sai Venemaa firmalt tellimuse ehitada uus jäämurdja, mis on suurim diisel-elektri-jäälõhkuja, mis Soomes kunagi ehitatud, kirjutab Helsingin Sanomat.
Helsinki Shipyard sai Venemaa firmalt tellimuse ehitada uus jäämurdja, mis on suurim diisel-elektri-jäälõhkuja, mis Soomes kunagi ehitatud, kirjutab Helsingin Sanomat.
Venemaa gaasijuhe kuumutab Saksamaa koalitsiooni lõhenemist
Venemaalt Saksamaale kulgev gaasijuhe Nord Stream 2 on juba löönud kiilu Saksamaa ja USA vahele ja külvanud lahkarvamusi Euroopas. Nüüd, mil kasvab hirm, et Venemaa ründab Ukrainat, on sellest saanud tüliõun ka Saksamaa valitsuse sees, kirjutab Financial Times.
Venemaalt Saksamaale kulgev gaasijuhe Nord Stream 2 on juba löönud kiilu Saksamaa ja USA vahele ja külvanud lahkarvamusi Euroopas. Nüüd, mil kasvab hirm, et Venemaa ründab Ukrainat, on sellest saanud tüliõun ka Saksamaa valitsuse sees, kirjutab Financial Times.