• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Puhkepäev. Randalu naudib vabadust

  Pianist Kristjan Randalu ja keelpillikvartett Prezioso kontserdil kõlavad tuntud ja aegumatud lapsepõlve meloodiad.

  Kristjan Randalu puutus Kustas Kikerpuu, Uno Naissoo, Eino Tambergi ja Ülo Vinteri loominguga, kelle lugude uued seaded Vanemuises, Kumus ja Pärimusmuusika Aidas kõlavad, kokku lapsepõlves. Ta mäletab neid viise telekast ja plaadilt – “Entel-tentel” oli nende peres ikka populaarne. Samuti vanaema laulu­repertuaarist.
  “Üldiselt on need viisid algus millelegi uuele, mida tingimata algselt kohe ei kuulnud. Sellest tulenevalt võib kasvada ühest väikesest laulust pikk teos ulatusliku arenguga,” selgitas Randalu lugude seadete sünnilugu ja lisas: “Kava on mulle endale väga minulik, kuna näen siin võimalikku sümbioosi klassikalise kõlapildi ja džässiliku vabaduse vahel.”
  Hea koostöö kvartetiga. Kuigi kõlama hakkavad aegumatute lugude seaded, leidub kavas ruumi ka värskele materjalile.
  “Osaliselt on lood päris uued – see on juba mulle isiklikult põnev. Samuti pole ma eelnevalt ainult koosseisuga klaver pluss keelpillikvartett oma muusikat esitanud. On olnud küll kooslusi, mis on teiste pillide kõrval veel keelpille hõivanud, samuti koostööd orkestritega, aga see kammermuusika ansambel on seekord uus,” rääkis Randalu.
  “Mulle meeldib koostöö juba valmis üksustega. Läbi aastate tegutsenud ansamblitel on sünergia ja üksteise sügav mõistmine, mida ei saa niisama kiiruga asendada. Detailitaju seoses kõikide kõlaliste nüanssidega ja õigel ajal maksimaalselt muusikas olemine – hindan seda väga Prezioso juures,” selgitas ta.
   
  Jazz
  Kristjan Randalu & Prezioso
  3.12 kl 19 Tartu Ülikooli aula8.12 kl 17 Kumu auditoorium15.12 kl 16 Viljandi Pärimusmuusika AitPiletid: 5–15 eurotwww.jazzkaar.ee
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Auhinnatud personalijuht: mida kaasa pakkida 2021. tööaastast?
Tööaasta 2021 on andnud nõnda korraliku kogemustepagasi, et tasub mõelda, mis jätta sisse ka 2022. aastaks ning mis mitte, kirjutab Elisa personalivaldkonna juht, 2019. aastal Eesti mõjukaimaks personalijuhiks valitud Kaija Teemägi.
Tööaasta 2021 on andnud nõnda korraliku kogemustepagasi, et tasub mõelda, mis jätta sisse ka 2022. aastaks ning mis mitte, kirjutab Elisa personalivaldkonna juht, 2019. aastal Eesti mõjukaimaks personalijuhiks valitud Kaija Teemägi.
Bitcoini hind kolistas veel allapoole
Bitcoini hind langes laupäeva esimestel tundidel ligikaudu 10 protsenti, pikendades karuturul olemist, vahendab CNBC.
Bitcoini hind langes laupäeva esimestel tundidel ligikaudu 10 protsenti, pikendades karuturul olemist, vahendab CNBC.
Venelaste sotsiaalmeediaplatvorm läks riigi kontrolli alla
Venemaa suurim sotsiaalmeediavõrgustik VKontakte liikus sealse riikliku kontrolli alla, kui pärast mitut tehingut liikus suurosalus riigifirma Gazpromiga seotud ettevõtete kätte, vahendab Financial Times.
Venemaa suurim sotsiaalmeediavõrgustik VKontakte liikus sealse riikliku kontrolli alla, kui pärast mitut tehingut liikus suurosalus riigifirma Gazpromiga seotud ettevõtete kätte, vahendab Financial Times.
Kinnisvarabüroo: novembris olid Tallinna korteriturul rekordilised nii hind kui tehingute koguarv
Novembris Tallinnas müüdud korterite keskmine ruutmeetri hind tõusis rekordilise 2452 euroni, mis on 3% võrra suurem oktoobriga võrreldes. Kokku müüdi Tallinnas 1098 korterit, mis on viimase 15 aasta suurim tehingute arv, teatas kinnisvarabüroo 1Partner pressiteate vahendusel.
Novembris Tallinnas müüdud korterite keskmine ruutmeetri hind tõusis rekordilise 2452 euroni, mis on 3% võrra suurem oktoobriga võrreldes. Kokku müüdi Tallinnas 1098 korterit, mis on viimase 15 aasta suurim tehingute arv, teatas kinnisvarabüroo 1Partner pressiteate vahendusel.