• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Saaremaale Salme jõe äärde kerkib muinaslaevakeskus

  MTÜ Raudlaeva Maja soovib rajada Saaremaale Salme jõe kaldale muinaslaevakeskuse, mis tugineb Salme muinaslaevaleidudel ja teistel viikingilaevade leidudel.

  "Kõigepealt peavad vallajuhid endale teadvustama, millise varanduse otsas nad istuvad või mis sealt maa seest täpsemalt välja tuli," ütles MTÜ Raudlaeva Maja juhataja Ilmar Tamm Saarte Häälele.
  "Loomulikult oleks tore, kui inimesed saaksid viikingiriideid kandes õlut juua, võistu laulda ja omavahel mõõtu võtta," ütles Tamm, lisades, et pikemas perspektiivis tuleks rohkem keskenduda teadustööle.
  Salme vallavanem Kalmer Poopuu märkis, et muinaslaevamuuseumi idee algatas juba mitu aastat tagasi vallamaja vastas kinnistut omav eraomanik, siis jäi asi aga rahastuse taha.
  Leidude uurimisest kogutud andmete baasil ehitataks kohapeal valmis Salme laevade ja teiste Läänemere viikingilaevade originaalsuuruses koopiad ning töötataks välja vallale sobivad merelised meened.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Madis Müür: Funderbeami puhul on hirm laes ja hinnad huvitavad. Aga kuidas Buffett ütleski?
Äkki võib vaikusehetke Funderbeamis näha mitte maailma lõpuna, vaid hoopis võimalusena, küsib investor Madis Müür vastukajana investor Toomase kommentaarile, milles too arutleb, kas rahapaigutustega nimetatud platvormil on tõesti nii hullusti, kui osaku hinnast paistab. Müürilgi on Funderbeami portfell n-ö vee all.
Äkki võib vaikusehetke Funderbeamis näha mitte maailma lõpuna, vaid hoopis võimalusena, küsib investor Madis Müür vastukajana investor Toomase kommentaarile, milles too arutleb, kas rahapaigutustega nimetatud platvormil on tõesti nii hullusti, kui osaku hinnast paistab. Müürilgi on Funderbeami portfell n-ö vee all.
Hiina telefonitootja avab elektriautode tehase
Hiina nutitelefonide valmistaja Xiaomi ehitab riigi pealinna Pekingisse tehase, kus saab aastas toota 300 000 elektriautot, vahendab Reuters.
Hiina nutitelefonide valmistaja Xiaomi ehitab riigi pealinna Pekingisse tehase, kus saab aastas toota 300 000 elektriautot, vahendab Reuters.
USA kaubanduspüha tabas ootamatu pööre
Ameerika Ühendriikide ostlejad kulutasid tänavu musta reede ajal e-poodides vähem kui mullu, vahendab Reuters.
Ameerika Ühendriikide ostlejad kulutasid tänavu musta reede ajal e-poodides vähem kui mullu, vahendab Reuters.
Uus Saksa valgusfoori võimuliit rajatakse vastuolulistele plaanidele
Pärast kaks kuud kestnud koalitsioonikõnelusi Saksa sotsiaaldemokraatide, roheliste ja liberaalsete vabade demokraatide vahel tuli Angela Merkelilt võimu üle võttev poliitiline liit välja esialgse leppega, mille elluviimine saab analüütikute hinnangul olema keeruline.
Pärast kaks kuud kestnud koalitsioonikõnelusi Saksa sotsiaaldemokraatide, roheliste ja liberaalsete vabade demokraatide vahel tuli Angela Merkelilt võimu üle võttev poliitiline liit välja esialgse leppega, mille elluviimine saab analüütikute hinnangul olema keeruline.