• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Elektri börsipakett oli novembris 6% soodsam

  Populaarseima börsipaketi elektritarbijad maksid avalike hinnakirjade järgi novembris 6% väiksema arve kui levinuima fikseeritud hinnaga paketi kasutajad.

  Elektripakettide võrdlusportaali energiaturg.ee juhtiva analüütiku Pirmin Tamme sõnul oli börsihind novembris stabiilne ning anomaaliaid ei esinenud. "Soodsat börsihinda toetas normaalsest suurem pealevool hüdrojaamade reservuaaridesse. Kuigi reservuaaride täituvus on veidi langenud, on see mediaantasemele lähemal kui kuu aega tagasi. Samuti ei esinenud novembris suuremaid avariisid või hooldustöid ning tuumaelektri stabiilne toodang toetas madalaid hindu," selgitas ta.
  Börsi- ja fikseeritud paketi võrdlus näitab, et novembris oli näiteks 1750kilovatt-tunnise aastatarbimisega korteril börsihinnaga pakett koos käibemaksuga 0,54 eurot odavam kui enimvalitud fikseeritud pakett.
  Elektriküttega eramu, mille aastane tarbimine on 22 500 kilovatt-tundi, pakettide hinnavahe oli novembris 6,97 eurot börsipaketi kasuks. Hinnad sisaldavad käibemaksu, kuid tegemist on üksnes elektri maksumusega, ilma võrgutasude ja aktsiisideta. 
  Ligi 250 000 tarbijat, kelle üheaastane leping kaotab aasta lõpus kehtivuse, peaksid oma edasise elektrilepingu osas valiku langetama hiljemalt 10. detsembril.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

TalTechi teadur: süsinikdioksiid tuleb kinni püüda
Kliimavõidujooksus aitab meid seni kasutamata tehnoloogia, kirjutab TalTechi vanemteadur Alla Šogenova.
Kliimavõidujooksus aitab meid seni kasutamata tehnoloogia, kirjutab TalTechi vanemteadur Alla Šogenova.
Tallinna börs jätkas nädalat langusega
Kolmapäeval oli Tallinna börs ainukene Balti börs, mis sulgus miinuses, langedes 0,38% 1996,23 punktile. Riia kerkis 0,87% ja Vilnius 0,26%. Benchmark indeks langes 0,02%.
Kolmapäeval oli Tallinna börs ainukene Balti börs, mis sulgus miinuses, langedes 0,38% 1996,23 punktile. Riia kerkis 0,87% ja Vilnius 0,26%. Benchmark indeks langes 0,02%.
Raadiohommikus: uue riskifondi miljonid, meelerahu ja politseinikud allilmas
Neljapäevases hommikuprogrammis teeme juttu endiste politseinike üllatavatest sidemetest allilmaga, mis paljastusid sajandi maffiaprotsessil. Osadest neist saate Äripäevast lugeda juba täna õhtul, osadest neljapäeva hommikul.
Neljapäevases hommikuprogrammis teeme juttu endiste politseinike üllatavatest sidemetest allilmaga, mis paljastusid sajandi maffiaprotsessil. Osadest neist saate Äripäevast lugeda juba täna õhtul, osadest neljapäeva hommikul.
Raadiohommikus: kust tuleb töökius ning kuidas peab maitsema veganpihv?
Äripäeva raadio kolmapäevases hommikuprogrammis räägitakse töökiusamisest, veganpihvidest ja lühirendiautode äri toimimisest raskete ilmaolude korral.
Äripäeva raadio kolmapäevases hommikuprogrammis räägitakse töökiusamisest, veganpihvidest ja lühirendiautode äri toimimisest raskete ilmaolude korral.