Indrek Kald • 10. detsember 2013 kell 10:00

Aasta suhtekorraldaja tiitli pälvib teater NO99

Järgmisel esmaspäeval annab Eesti Suhtekorraldajate Liidu president Aive Hiiepuu NO99 kohvikus teatri direktorile Tiit Ojasoole ja dramaturgile Eero Epnerile üle aasta suhtekorraldaja tiitli.

Liidu teatel pälvis NO99 kollektiiv tiitli oskuse eest selgelt ja arusaadavalt tõlgendada inimestele poliitikas ja ühiskonnas toimuvat. NO99 valdab hästi kommunikatsioonikunsti ja tõlgendab keerulisi sõnumeid nii, et avalikkus neist õigesti aru saab. NO99 tegutseb operatiivselt ning kajastab nähtusi ja sündmusi, mis on Eestile olulised, teatas liit.

Lisaks peapreemia väljaandmisele tunnustab liit ka Eerik-Niiles Krossi aunimetusega "Aasta uustulnuk suhtekorralduses" tänavuse kohaliku omavalitsuse valimiskampaania eest.

Suhtekorraldajate liit annab aasta suhtekorraldaja tiitlit välja eesmärgiga tunnustada inimesi, kelle kommunikatsioonitegevus on aasta jooksul avaldanud Eestis kõige laialdasemat mõju.

Tiitlile esitati tänavu ligi 20 kandidaati. Laureaatide kõrval väärivad äramärkimist veel Meelis Kubits rahvadiplomaatia missiooni korraldamisega Jerevanis, Kristi Liiva arvamusfestivali korraldamisega ning Peeter Rebane Robbie Williamsi kontserdi muutmisega Eestit tutvustavaks kommunikatsioonikampaaniaks.

Tänavust aasta suhtekorraldajat valisid Kristel Abel, Hando Sinisalu, Marica Lillemets, Aive Hiiepuu, Aleksandra Moorast, Aune Past, Heikki Sal-Saller, Margus Mets ja Krista Must.

Varasemail aastail pälvisid tunnustuse Ingvar Bärenklau Eesti euroteavituse projekti vedamise eest, Urmas Paet välismaal hätta sattunud Eesti kodanike tagasitoomise eest kodumaale ning selle kommunikeerimise eest Eesti elanikkonnale kogu protsessi vältel. Mullu tunnustati aasta suhtekorraldaja tiitliga aktiivseid kodanikke, kelle järjest parem suutlikkus oma häält kuuldavale tuua mõjutas enim avalikku diskussiooni.

Eesti Suhtekorraldajate Liit on 1996. aastal asutatud erialaliit, mis koondab ainsa organisatsioonina Eestis suhtekorralduse alal töötavaid inimesi. Liitu kuulub 90 erialaspetsialisti, kes töötavad nii avalikus sektoris, äriettevõtetes, mittetulundusorganisatsioonides kui ka suhtekorraldusfirmades.

Hetkel kuum