• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Puhkepäev. Kultuuride pillerkaar

  Statistikaameti 2011. aastal läbi viidud rahvaloenduse andmetel elab Eestis püsivalt 192 rahvuse esindajaid – see tähendab põnevat kultuuride segu, mis pakub palju huvitavat. Suurimad rahvusgrupid peale eestlaste on venelased (321 198), ukrainlased (22 302), valgevenelased (12 419) ja soomlased (7432). Lisaks on 2000. aastal korraldatud rahvaloendusega võrreldes suurenenud ka Eestis elavate grusiinide, aserbaidžaanlaste, rootslaste, inglaste, ameeriklaste, itaallaste, prantslaste ja hiinlaste arv. Kogurahvastikust moodustavad nad kõik kokku ligi 32%. See on suur arv.

  Linnapildis, söögikohtades ja erinevates asutustes on seda võimalik mõnevõrra tajuda. Tublisid hindudest kokkasid, grusiinidest lihameistreid, itaallastest õpetajaid, prantslastest IT-spetsialiste ja poodnikke, soomlastest firmajuhte olen mitmel pool kohanud. Küll aga pole mulle väga silma jäänud meie oma n-ö Little Finlandi või Little Italy piirkonnad, kuigi tõenäoliselt on need olemas, vähemalt virtuaalselt.
  See omakorda pani mind ükspäev mõtlema, et eestlastena oleks meil väga soovitatav oma mullist tihemini välja murda ja näha ka teisi rahvuseid enda ümber, et enda maailmapilti avardada, saada teada uute ja põnevate sündmuste, inimeste, süsteemide, tavade, roogade, artistide, mõtlejate ja ehk ka ärivõimaluste kohta, mis muidu jääks avastamata.
  PÖFF pakub näiteks seda võimalust, paotades filmide vahendusel eesriide erinevatelt kultuuridelt. Ka kultuurikeskuste (Prantsuse kultuurikeskus, Hispaania maja, Konfutsiuse Instituut Hiinast, Goethe Instituut Saksamaalt, Põhjamaade Ministrite Nõukogu Soome, Rootsi, Islandi, Taani ja Norra pakutavatest võimalustest huvitatule jne) ning suve alguses toimuva Maailmapäeva eesmärk on sama. Saatkonnad ja organisatsioonid tutvustavad nii igapäevaselt kui ka Maailmapäeva raames enda kultuuri, rahvast ja riigis pakutavaid võimalusi. Mine ainult ja uuri.
  Algust võib teha näiteks rikkalikku vene kultuuri nautides. Puhkepäeva toob sel nädalal välja erinevad lähiajal toimuvad kontserdid, kus hinnatud Vene artiste esinemas näeb, teatrietendused, mis eestlaste ja venelaste koostöös lavale seatud, söögikohad, kus naaberriigi kulinaaria parimaid palu serveeritakse, ja näitused, mis mõtteainet pakuvad.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Hirm kalli jõuluprae ees on pigem vaataja silmades
Hindade tõus on praeguses keskkonnas paratamatus, majandus kasvab ja kasvavad ka sissetulekud, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Hindade tõus on praeguses keskkonnas paratamatus, majandus kasvab ja kasvavad ka sissetulekud, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Sendipidude nõutuim artist Rahakratt hullutab masse
Eesti üks armastatumaid rahablogijaid Rahakratt avaldas nipid, kuidas palka juurde norida, pangaonudelt laenuintressi alla tingida ja rotina vetsu minnes sealt miljonärina väljuda.
Eesti üks armastatumaid rahablogijaid Rahakratt avaldas nipid, kuidas palka juurde norida, pangaonudelt laenuintressi alla tingida ja rotina vetsu minnes sealt miljonärina väljuda.
USA sätib plaani, et takistada Venemaa sissetungi Ukrainasse
Ameerika Ühendriikide president Joe Biden valmistab ette samme, et Vladimir Putini juhitaval Venemaal oleks raske hõivata Ukraina, vahendab Reuters.
Ameerika Ühendriikide president Joe Biden valmistab ette samme, et Vladimir Putini juhitaval Venemaal oleks raske hõivata Ukraina, vahendab Reuters.
November oli Tallinna lennujaamale oodatust parem
Novembris läbis Tallinna lennujaama 164 126 reisijat. Võrreldes pandeemiaeelse tasemega on nõudlus alates märtsist järk-järgult taastunud, jõudes novembrikuus 68% juurde tavapärasest mahust. Regulaarlendude keskmine täituvus oli novembris 58%, teatas lennujaam.
Novembris läbis Tallinna lennujaama 164 126 reisijat. Võrreldes pandeemiaeelse tasemega on nõudlus alates märtsist järk-järgult taastunud, jõudes novembrikuus 68% juurde tavapärasest mahust. Regulaarlendude keskmine täituvus oli novembris 58%, teatas lennujaam.