• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Seesam: november juhtis tähelepanu ehitusriskidele

  Novembris hüvitas kindlustusselts Seesam oma klientidele üle 1,2 miljoni euro eest kahjusid, millest 579 000 eurot maksti välja kaskokindlustuse raames.

  Järgnesid liikluskindlustuse ja kodukindlustuse hüvitised 212 000 ja 151 000 euro väärtuses. Kokku on  tänavu üheteistkümne kuuga Seesam hüvitanud üle 12 miljoni euro eest kahjusid.
  Seesam teatas, et võrreldes oktoobrikuuga on hüvitiste tase püsinud sama, vähenedes vaid 2%. Eelmise kuu võrdluses suurenesid väljamaksed ehitus- ja paigaldustööde kindlustuse, kaskokindlustuse ning kodukindlustuse osas. Võrreldes eelmise aasta novembriga on kahjuhüvitised kasvanud 15%. Kindlustusmakseid koguti novembris 2,1 miljoni euro väärtuses.
  Seesam kindlustuse kahjukäsitluse osakonna juhataja Ly Jõhviku sõnul oli november hoolimata tormituultest ja esimestest libedustest suhteliselt rahulik.
  Novembris maksis Seesam kümnel korral kahjuhüvitisi, mille summa ületas 10 000 eurot. Neli neist oli seotud tulekahjudega, sh suurim (101 000 eurot) ja kolm liiklusõnnetustega.
  Registreeritud kahjude arv oli viiendiku võrra madalam kui oktoobris ja langus puudutas pea kõiki kindlustusliike.
  November jääb kauaks meelde Läti naabritele ja paneb meidki uusehitisi kriitilisema pilguga vaatama. Novembris registreeriti kahjuteade selle kohta, et ühe sel aastal valminud uusehitise keldrikorruse põranda ja välisseinakonstruktsioonidesse ning tugimüüri on tekkinud praod. Kindlasti ei hakka hoone kokku kukkuma, kuid parandustööd on vajalikud ja kahju suurus selgitamisel.
  Seesam Insurance AS on 10,7% turuosaga suuruselt viies Eesti kindlustusturul tegutsev kahjukindlustusselts. Seesamil on esindused 11 Eesti linnas ning filiaalid Lätis ja Leedus. Seesam Insurance ASi omanikuks on Soome juhtiv finantskontsern OP-Pohjola Grupp.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Mihkel Nestor: kahetoalistele korteritele varsti enam ostjaid ei leidu
Tohutu muutus demograafias avaldab kinnisvaraturule aasta-aastalt üha suuremat mõju, nii et tekib küsimus, kas praegustel kahetoaliste korterite omanikel on tulevikus suuremale pinnale kolides enam turgu vana mahamüümiseks, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Tohutu muutus demograafias avaldab kinnisvaraturule aasta-aastalt üha suuremat mõju, nii et tekib küsimus, kas praegustel kahetoaliste korterite omanikel on tulevikus suuremale pinnale kolides enam turgu vana mahamüümiseks, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Dow Jones lõpetas nädala ajaloolise tipptulemusega
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis täna 0,21% ja sulgus 35 677,02 punktil, mis on ajaloo kõrgeim tulemus.
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis täna 0,21% ja sulgus 35 677,02 punktil, mis on ajaloo kõrgeim tulemus.
Riik viib lennufirmad ühe tiiva alla
Valitsus andis majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumile heakskiidu alustada ettevalmistusi uue lennunduskontserni loomiseks, mis ühendab Nordica, Regional Jeti (ärinimi Xfly) ja Transpordi Varahalduse ühe katuse alla.
Valitsus andis majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumile heakskiidu alustada ettevalmistusi uue lennunduskontserni loomiseks, mis ühendab Nordica, Regional Jeti (ärinimi Xfly) ja Transpordi Varahalduse ühe katuse alla.
Euroopa liidrid annavad Poolale viimase võimaluse
Poola peaminister Mateusz Morawiecki saabus täna Brüsselisse kaitsma oma riigi justiitsreforme, kuid võib homme Euroopa Liidu tippkohtumiselt lahkuda trahvide ning kohtukutsega.
Poola peaminister Mateusz Morawiecki saabus täna Brüsselisse kaitsma oma riigi justiitsreforme, kuid võib homme Euroopa Liidu tippkohtumiselt lahkuda trahvide ning kohtukutsega.