• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Kõnekeskus eksitas tarbijaid

  Tarbijakaitseamet tegi tänavu novembris märgukirja Kõnekeskuse AS-ile, kes pakub infotelefoniteenust numbril 1182 ja kes andis tarbijatele sellel numbril helistamise hinna kohta eksitavat teavet.

  Nimelt teavitas Kõnekeskus numbril 1182 tarbijaid mitte teenuse minuti- või kõnehinnast, vaid hoopis sekundihinnast, andes teada, et Tele2 klientidele maksab teenus kuus senti ja teiste mobiilsideoperaatorite klientidele kolm senti sekund. Eestis kehtiva tava ja praktika kohaselt tuleb kõneteenuse hind tarbijale esitada selgelt ja üheselt arusaadavana minuti- ja/või kõnehinnana.
  Tarbijakaitseameti hinnangul võib selline teavitus olla tarbijaid eksitav, kuna sekund on sedavõrd lühike ajavahemik, mille põhjal on tarbijatel keeruline välja arvutada teenuse võimalikku lõpphinda.
  Ameti märgukirja alusel muutis Kõnekeskus novembri lõpus infotelefoni teavitusteksti. Nüüdsest teavitab ettevõte tarbijaid numbrile 1182 helistamisel, et Tele2 klientidele maksab kõneminut kolm eurot ja 60 senti, kõne suunamisel jätkub sama tariif ning sõnumi tasu on 99 senti. Ülejäänud operaatorite klientidele maksab kõneminut üks euro ja 80 senti ning kõne suunamine või sõnum 99 senti. Ettevõte märgib teavituses ka, et tasuarvestus on sekundipõhine ning et lisainfot leiab firma kodulehelt. 
  Tarbijakaitseamet tuletab tarbijatele meelde, et alati enne teenuse lühinumbrile helistamist tuleks tutvuda oma sideoperaatori kehtestatud lühinumbritele helistamise hinnakirjaga.
  Tarbijad peaksid teadma ka seda, et sideoperaatori kehtestatud tariif rakendub ka ooteajal. Kui on selge, et teenuse lühinumbril mõistliku aja jooksul ei vastata, tasuks proovida mõne aja pärast uuesti ja mitte jääda pikaks ajaks ooterežiimile.
  Kui lisaks sideoperaatori võetavale tasule on teenusepakkuja kehtestanud lühinumbrile eritariifi, siis tuleb helistajat sellest kindlasti teavitada kõne alguses. Lisaks tuleb anda teavet selle kohta, et eritariif ja operaatoritasu rakenduvad kohe pärast teavituse lõppu ehk ka ooteajal.
  Autor: 1321-aripaev
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Eva Truuverk: Eestist võiks saada rohepöörde Silicon Valley
Kui me tahame ühiskonda järgmisele tasemele tõsta, peame leidma uue mudeli, mis soodustaks arengut ning mille tulemusena looduskeskkond on hoitud ja taastatud, kirjutab arvamuskonkursi Edukas Eesti toetaja, Rohetiigri eestvedaja Eva Truuverk.
Kui me tahame ühiskonda järgmisele tasemele tõsta, peame leidma uue mudeli, mis soodustaks arengut ning mille tulemusena looduskeskkond on hoitud ja taastatud, kirjutab arvamuskonkursi Edukas Eesti toetaja, Rohetiigri eestvedaja Eva Truuverk.
Börs: Dow Jones tõusis kaheksa kuu kiireimas tempos
USA aktsiaturgudel oli neljapäeval korralik tõus ning investorid kasutasid omikronitüve murest tekkinud langust ostmiseks, vahendab Reuters.
USA aktsiaturgudel oli neljapäeval korralik tõus ning investorid kasutasid omikronitüve murest tekkinud langust ostmiseks, vahendab Reuters.
Volkswageni autotarkvaraettevõte muudab oma äristrateegiat Eestis
Volkswagen Grupi tarkvaraalaseid kompetentse koondav ettevõte CARIAD SE muudab oma strateegiat ja äritegevuse fookust Eestis. Selle tulemusel hakkab CARIAD Estonia haldama kõiki ettevõtte rahvusvahelisi tütarettevõtteid.
Volkswagen Grupi tarkvaraalaseid kompetentse koondav ettevõte CARIAD SE muudab oma strateegiat ja äritegevuse fookust Eestis. Selle tulemusel hakkab CARIAD Estonia haldama kõiki ettevõtte rahvusvahelisi tütarettevõtteid.
Madis Toomsalu võimalikust kriisist kinnisvaras: juba tasub karta
„Juba tasub karta,“ ütles LHV Grupi juht Madis Toomsalu kinnisvaraturult terendavaid kriisimärke hinnates. Eelmine kinnisvarakriis tema sõnul küll ei kordu, kuid märke uue krahhini viivast on turul küll.
„Juba tasub karta,“ ütles LHV Grupi juht Madis Toomsalu kinnisvaraturult terendavaid kriisimärke hinnates. Eelmine kinnisvarakriis tema sõnul küll ei kordu, kuid märke uue krahhini viivast on turul küll.