• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Puhkepäev. “Faust” – 100% kütkestav esitus

  “Faust” pälvib minu aasta elamuse tiitli tänu külluslikule vahendite hulgale, millega lavastus publiku südameisse mängiti.

  VAT teatri “Faust” oli hästi õnnestunud sümbioos tummfilmiesteetikast, professionaalsest näitlejatööst, liigutavast süžeest, eriefektidest, koomilistest momentidest ning seda saatvast elavast muusikast.
  Iga žest ja nüanss lavastuses oli läbi mõeldud ja paigas ning ette kantud imetlust tekitava sünkroonsusega. Näitlejad liikusid mängeldes ühest situatsioonist teise, tuled süttisid ning kustusid koos muusika ja liigutustega ning näitlejad dubleerisid üksteise kõnet kordagi eksimata.
  Traditsiooniline värsstekst kontrastis kohati absurdini küündiva koomikaga tegi lavastuse meeleolu kaasahaaravaks ning paeluvaks. Kusjuures, selle tõsiseltvõetav olemus säilis – ei puudunud palju, et mul Fausti loole kaasa elades ka pisar oleks silma tulnud.
  “Fausti” peamine väärtus oli selle uudses esituses ja üllatusmomendis, mis oli seda kütkestavam, et süžee ise oli vana ja tuntud. Vana teadlane Faust tegi selleski lavastuses lepingu Mefistoga, sai temalt kingiks uue nooruse, võrgutas süütu neiu ning oma elu lõpul, kõike kogenuna, soovis siiski, et hetk veel peatuks.
  2012. aasta lõpus välja tulnud “Fausti” mängitakse ka aastal 2014. Kes tahab saada teatri­elamust, mis üllatab ja ülendab, jõuab piletid veel sel aastal ära osta.
   
  Teater
  “Faust”
  Esietendus 29. novembril 2012 VAT Teatris
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Neeme Korv: kui läheks antiutoopia asemel hoopis ... restorani
Kui leiame rohtu sügis- ja koroonamasenduse vastu, kasvatame endas enesekindlust ja suudame vastu seista ka antiutoopiale. Äripäeva arvamustoimetuse juht Neeme Korv pakub retsepti, mis lisaks toetab ettevõtlust.
Kui leiame rohtu sügis- ja koroonamasenduse vastu, kasvatame endas enesekindlust ja suudame vastu seista ka antiutoopiale. Äripäeva arvamustoimetuse juht Neeme Korv pakub retsepti, mis lisaks toetab ettevõtlust.
Dow Jones lõpetas nädala ajaloolise tipptulemusega
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis täna 0,21% ja sulgus 35 677,02 punktil, mis on ajaloo kõrgeim tulemus.
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis täna 0,21% ja sulgus 35 677,02 punktil, mis on ajaloo kõrgeim tulemus.
Putin: Tahate rohkem gaasi? Kiitke Nord Stream 2 heaks
Venemaa president Vladimir Putin ütles, et Venemaa saab suurendada gaasitarneid Euroopasse kohe, kui Saksamaa annab kasutusloa Nord Stream 2 gaasijuhtmele, kirjutab Financial Times.
Venemaa president Vladimir Putin ütles, et Venemaa saab suurendada gaasitarneid Euroopasse kohe, kui Saksamaa annab kasutusloa Nord Stream 2 gaasijuhtmele, kirjutab Financial Times.
Energiavaesus ähvardab muutuda reaalsuseks
Euroopa Komisjoni Eesti esinduse juht Keit Kasemets tõdes, et teatud hinna juures muutub enrgiavaesus Euroopa riikides väga suureks probleemiks.
Euroopa Komisjoni Eesti esinduse juht Keit Kasemets tõdes, et teatud hinna juures muutub enrgiavaesus Euroopa riikides väga suureks probleemiks.