• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Puhkepäev. Siidimaali mitu palet

  Kuigi siidisall talvises pakases sooja ei anna, on Võrus avatud rühmituse Siidikäpp siidimaalide näitus ometi põnev vaatamine.

  Siidikäppadeks kutsuvad end viis juba pikemalt tegutsenud tekstiilikunstnikku – Ainikki Eiskop, Sigrid Huik, Sirje Raudsepp, Merike Roodla ja Kersti Villand. Neid kõiki seob armastus siidimaali vastu, kuid sellega sarnasus ka lõpeb – Võru Linna­galerii seinu täidavad nad kõige erinevamate kujundite ja piltidega.
  Teemad Eestist Aasiani. Sigrid Huik loob sümbolistlikke kujundeid, mis viivad mõtted keskaegsele sõjavarustusele töödega Kilp I ja II  või väravatele teistesse maailmadesse töödega Läbi lillede I ja II.
  Huik loob jõulisi sümboleid tänapäevases keeles. Tema kanga pinnad on kaetud peente ja tihedate vaheldusrikaste mustritega, mis meenutavad pisut kuulsa Gustav Klimti kullatud maale.
  Kodumaist ja aasiapärast inspiratsiooni ühteaegu väljendab aga Ainikki Eiskop oma pisut new-age’ilikes maalides. Tema kaheosaline “Tulilinnud” viitab Eesti folkloorile, samas kui suured lopsaka flooraga kangad räägivad pigem orientaalsetest mõjutustest. Eiskop oli muide üks neist, kes Hiinas toimunud Expol oma loominguga esines.
  Mitmekülgne materjal. Merike Roodla jutustab näitusel pöial­liisilikku lugu suurtest lilleõitest, kust pudenevad välja erinevad tegelased baleriinidest kuni kiikhobusteni välja. “Musta tõttu olematuks muutnud” räägib samuti saatusliku loo pisikeste asjade elust, mis punaste kulisside taga oma nähtamatut elu elavad.
  Omapäraselt muinasjutulised pealkirjad on teistelgi tema maalidel – näiteks “Ta haihtus õhku, maha jäi meie ühine sõber” ja “Sahtli põhjast kokku korjatud”.
  Abstraktsem on Sirje Raudsepp oma vitraaži meenutavate maalidega, samas tema “Karikas” toob silme ette Vana-Kreeka korintose stiilis samba. Kersti Villandi “Kõik on muinasjutt” koosneb aga kolmest “Tuhande ja ühe öö” teemalisest kuldse ornamentikaga sallist.
  Need viis tekstiilikunstnikku näitavad, kuidas siid kannatab kõike. Maskuliinsetest sõjakilpidest kuni Pöial-Liisideni välja annab siid igale teemale oma puudutuse.
   
  Tekstiil
  Siidikäpp “Kõik on muinasjutt”
  Võru Linnagalerii, Liiva 13, VõruNäitus on avatud kuni 9. jaanuarini.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Neeme Korv: kui läheks antiutoopia asemel hoopis ... restorani
Kui leiame rohtu sügis- ja koroonamasenduse vastu, kasvatame endas enesekindlust ja suudame vastu seista ka antiutoopiale. Äripäeva arvamustoimetuse juht Neeme Korv pakub retsepti, mis lisaks toetab ettevõtlust.
Kui leiame rohtu sügis- ja koroonamasenduse vastu, kasvatame endas enesekindlust ja suudame vastu seista ka antiutoopiale. Äripäeva arvamustoimetuse juht Neeme Korv pakub retsepti, mis lisaks toetab ettevõtlust.
Dow Jones lõpetas nädala ajaloolise tipptulemusega
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis täna 0,21% ja sulgus 35 677,02 punktil, mis on ajaloo kõrgeim tulemus.
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis täna 0,21% ja sulgus 35 677,02 punktil, mis on ajaloo kõrgeim tulemus.
Putin: Tahate rohkem gaasi? Kiitke Nord Stream 2 heaks
Venemaa president Vladimir Putin ütles, et Venemaa saab suurendada gaasitarneid Euroopasse kohe, kui Saksamaa annab kasutusloa Nord Stream 2 gaasijuhtmele, kirjutab Financial Times.
Venemaa president Vladimir Putin ütles, et Venemaa saab suurendada gaasitarneid Euroopasse kohe, kui Saksamaa annab kasutusloa Nord Stream 2 gaasijuhtmele, kirjutab Financial Times.
Energiavaesus ähvardab muutuda reaalsuseks
Euroopa Komisjoni Eesti esinduse juht Keit Kasemets tõdes, et teatud hinna juures muutub enrgiavaesus Euroopa riikides väga suureks probleemiks.
Euroopa Komisjoni Eesti esinduse juht Keit Kasemets tõdes, et teatud hinna juures muutub enrgiavaesus Euroopa riikides väga suureks probleemiks.