Börs: Turud ei teadnud, mis suunas joosta

Fredy-Edwin Esse, California 08. jaanuar 2014, 23:16

Ühendriikide aktsiaturud lõpetasid tänase nii punases kui rohelises, kuna investorid ei suutnud valida heade ja halbade uudiste vahel.

Täna avalikustati Föderaalreservi detsembrikuise koosoleku aruanne, millest nähtus, et stiimulite efektiivsus oli üha enam kahanemas ning osad juhid olid mures ka riskide pärast finantsstabiilsusele, mis tulenes stiimulitega kaasnevatest liigsest riskivõtmisest osade turuosaliste puhul.

Sellele vastukaaluks avalikustas ADP täna detsembrikuu  ja 2013. aasta erasektori tööhõive numbrid, mis olid oodatust paremad. Läinud kuul lisandus erasektoris 238 000 uut töökohta, mis on suurim hulk pärast 2012. aasta novembrit.

Lisaks annavad tööturu osas kindlust tugevnevad trendid. Neljandas kvartalis loodi erasektoris keskmiselt 224 000 uut töökohta kuus, mis on 13 000 võrra suurem number, kui aasta varem.

"Turud tahavad kiireid ja lühikesi vastuseid," kommenteeris Bloombergile Wells Fargo Funds Managementi fondijuht John Manley. "Minu arvates ei näidanud Fedi koosoleku kokkuvõte täpselt ära, mis suunas nad liiguvad, kuigi osa osalisi mainis vajadust "konkreetsema plaani" järele."

Täna avalikustas enda majandusaasta esimese kvartali tulemused maailma suurim seemnete kasvataja Monsanto. Kolme kuuga suutis Monsanto teenida puhaskasumina 368 miljonit dollarit ehk 69 senti aktsia kohta, samas kui aasta tagasi olid vastavad numbrid 339 miljonit ja 63 senti. Firma korrigeeritud kasum oli 67 senti aktsia kohta, mis lõi Bloombergi küsitletud analüütikute 64sendist ootust. Monsanto käive kasvas aastases võrdluses 6,9%, 3,14 miljardi dollarini, mis samuti lõi analüütikute ootusi, kes prognoosisid käibeks 3,07 miljardit dollarit.

Ilmselt päeva suurim pomm tuli Fordi tegevjuhilt Alan Mulallylt, kes välistas enda kandideerimise Microsofti uueks tegevjuhiks. Microsoft otsib endale uut juhti pärast seda, kui augustis ütles Steve Ballmer, et astub aasta jooksul enda ametikohalt tagasi. Microsofti aktsia kukkus päeva lõpuks 1,8%.

Turud tänastes tingimustes ühist suunda ei leidnudki. 30 liikmega Dow Jonesi tööstuskeskmine kukkus 0,45% ning lõpetas 16 455,74 punktil. S&P 500 indeks sulgus 1837,11 punktil, 0,04% miinuses. Tehnoloogiaaktsiate rikas Nasdaqi komposiitindeks seevastu tõusis 0,26% ning sulgus 4164,08 punktil.

Kuld on see nädal iga päev lõpetanud miinuses. Tänasega tuli veel 0,46% langust juurde, kukkudes 1224 dollarini untsi kohta. Barrel naftat odavnes 1,20% ning maksis 92,55 dollarit.

Euro on oma eelmise aasta lõpu tipust liikumas järjekindlalt alla. Tänasega odavnes ühisvaluuta dollari vastu 0,27% ning võrdus 1,3579 dollariga.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
08. January 2014, 23:16
Otsi:

Ava täpsem otsing