Erafirmad maksid mullu poole rohkem dividende

Indrek Kald 08. jaanuar 2014, 14:27

Eesti eraettevõtted maksid mullu aasta varasemast pea poole rohkem dividende.

Juriidilise isiku tulumaksu laekumine kasvas mullu 29,4%. Laekumisest moodustas 81,1% tulumaks dividendidelt, millest riigiosalusega ettevõtete osakaal oli 11,6%.

"Kui riigiosalusega ettevõtete tulumaks dividendidelt vähenes aastaga 15,6%, siis erasektori panus kasvas samal ajal pea 46%. Tulumaks erisoodustustelt moodustas 7,1% kogulaekumisest," ütles rahandusministeeriumi fiskaalpoliitika osakonna juhataja asetäitja Sven Kirsipuu pressiteates.

"Erasektori dividendide tugeva kasvu põhjus oli muuhulgas ilmselt ettevõtjate kindluse kasv ja aastatega kogunenud jaotamata kasum, kuid osaliselt võib põhjus olla ka investeerimisvajaduse vähenemine. Väga suur osakaal oli nendel ettevõtetel, kes maksid dividende esmakordselt viimase viie aasta jooksul," selgitas ta.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    13. January 2014, 16:29
    Otsi:

    Ava täpsem otsing