Kindlustuse riigihanked said selgitava juhendi

09. jaanuar 2014, 12:27

Eesti Kindlustusseltside Liit töötas koos rahandusministeeriumiga välja kindlustuse riigihangete juhendi, mis teeb protsessi hankijatele lihtsamaks ning aitab ennetada vaidlusi.

Soovitused on koostatud selleks, et aidata kaasa ühtse praktika kujunemisele ning olla abiks hanke läbiviimisel ja hankemenetluse tulemuste hindamisel.

Eesti Kindlustusseltside Liidu (EKsL) juhatuse liikme Andres Piirsalu sõnul on soovituste koostamisel lähtutud senisest praktikast ning see peaks oluliselt lihtsustama hangete korraldajate tööd ning vähendama võimalikke arusaamatusi.

Erilist rõhku pannakse juhendis oluliste mõistete selgitamisele ja ettevalmistavatele tegevustele. Kui ettevalmistus on puudulik, võib sellega kaasneda ebapiisav kindlustuskaitse või soovimatud vaidlused. "Selliste olukordade vältimine on kindlasti nii hankija kui ka kindlustusandja huvides. Ühtlasi on juhendi suurepärane näide avaliku ja erasektori edukast koostööst." kommenteeris Piirsalu.

Juhend on avaldatud Eesti e-riigihangete keskkonnas ja EKsLi kodulehel.

EKsL on Eestis tegutsevaid kindlustusandjaid ühendav organisatsioon, mis loodi 1993. aastal. EKsL on omakorda Euroopa kindlustusandjate ühenduse Insurance Europe liige. EKsL teeb koostööd Eesti Liikluskindlustuse Fondiga, mille liikmeteks on liikluskindlustuse kindlustusandjad.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    09. January 2014, 12:27
    Otsi:

    Ava täpsem otsing