Neeme Raud läheb Moskvasse ERRi korrespondendiks

1321-aripaev 09. jaanuar 2014, 18:43

 Mullu aprillis New Yorgist Tallinna naasnud Neeme Raud otsustas taas vastu võtta väliskorrespondendi ametikoha ja asub rahvusringhäälingu kanalite kaudu eestlastele Moskvas toimuvat vahendama.

 Esialgu jätkab Raud Vikerraadios päevakajaliste saadete juhtimist ja välispoliitika kommenteerimist, alates tänasest on ETV eetris ka Neeme Raua uus saatesari "Lähetus", kus uuritakse, kuidas Eesti maailmas asju ajab. Esimese saate sihtpaigaks on just Moskva ja teemaks Venemaa praegune seis. 

"Pärast detsembrikuist komandeeringut Moskvasse, kus salvestasime saadet "Lähetus", tundsin ja nägin neid teemasid, mida tänane Moskva ja Venemaa ajakirjanikule pakuvad. Taas hakkas korrespondendisüda tuksuma ja pea võimalikke lugusid välja mõtlema," selgitas Raud.

Uue sihtkoha üheks plussiks peab Raud meeskonnatööd kogenud operaatori Anton Aleksejeviga. "Oluline on seegi, et saan seal kasutada oma vene keele oskust ja - mis seal salata, suurlinna tuled meeldivad mulle," ütles ta.

"Mul endal on Moskvaga ka muidugi oma suhe. Pärast keskkooli läksin just sinna ülikooli õppima. Muidugi saan ma aru, et roosade prillidega ei ole sinna mõtet minna, ajakirjaniku töö seal on keeruline, Moskva ei ole lihtne lähetus, aga kindlasti on ta väljakutse," rääkis Raud.

Teemasid on Neeme Raua hinnangul uues paigas palju. "Moskvast siia jõudev pilt peab olema mitmetahuline - et seda suurt linna ja riiki näidata nii võimu raske rusika kui ka vaimu poolelt. Ja kui palju me teame nii-öelda kaasaegse, kosmopoliitse Moskva elustiilist, mis ei erine minu arvates kohati sugugi New Yorgi omast?"

ERRi uudistejuhi Urmet Koogi sõnul on Raua Moskvasse minek rahvusringhäälingule suur võit. "Kui Neeme eelmisel kevadel Ameerikast Eestisse naases, oli meil kohe jutuks, et kui ta kunagi peaks tahtma korrespondenditööle naasta, võiks just Moskva olla talle sobiv väljakutse. Ehk nüüd saame saata Moskvasse inimese, kes oli meie esimene valik ja kel on kõige suuremad korrespondenditöö kogemused Eestis," ütles Kook.

Moskva korrespondendi ametisse asub Raud augustis-septembris. ERRil on väljapool Eestit korrespondendipunktid lisaks Moskvale ka Brüsselis ja Washingtonis.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
02. April 2014, 09:35
Otsi:

Ava täpsem otsing