BMW tõrjus Audi ja Mercedese rünnakud

Fredy-Edwin Esse, California 13. jaanuar 2014, 22:08

Üheksandat aastat järjest on maailmas enim müüdud luksusauto Bayerische Motoren Werke (BMW), kuigi Audi ja Mercedes-Benz andsid endast parima vahe tagasitegemiseks.

BMW müük kasvas 2013. aastal 7,5% võrra rekordilise 1,66 miljoni autoni, vahendab Bloomberg. Müügikasvu vedasid 3. seeria ja väike linnamaastur X1. Koos Mini ja Rolls-Royce brändidega kasvas müük aastaga 6,4%, 1,96 miljoni autoni.

"BMW grupp näitas taaskord rekordilisi müüginumbreid ning on selgelt esimene luksusautode segmendis," märkis BMW müügijuht Ian Robertson. "Vaatamata vastutuultele mitmetel turgudel, me soovime on müüki kasvatada ja teha taaskord rekordilise aasta tänavu."

BMW on suurendamas kulutusi uutele mudelitele, et tõrjuda Daimleri Mercedes-Benzi ning Volkswageni Audi rünnakuid, kes mõlemad soovivad haarata juhtohjad luksusautode turul enne kümnendi lõppu.

Nii Audi kui Mercedes vähendasid vahet BMWga mullu. Audi müüs sel aastal 79 600 autot vähem kui BMW, vähendades defitsiiti 5400 auto võrra. Mercedes jäi BMW-le alla 193 500 autoga, kuid on selge edasiminek võrreldes 220 000 vähem müüdud autoga 2012. aastal. Audi globaalne müük kasvas aastaga 8,3% ning Mercedese müük 11%.

"BMW-l on endiselt üsna hea edumaa võrreldes konkurentidega," kommenteeris Bloombergile Nord LB analüütik Frank Schwope. "Mercedes ja Audi niipea BMW-le järele ei jõua, sest neil on tulemas omajagu uusi mudeleid.

IHS Automotive prognoosib aga, et 2015. aastal võtab praegu kolmandat kohta hoidev Mercedes Audilt teise positsiooni tagasi. Mercedes kaotas esimese koha BMW-le 2005. aastal.

Sel aastal peaks BMW globaalne müük kasvama 1,77 miljoni autoni, edestades sellega Audit, kes müüb 1,66 miljonit autot. 1,56 miljoni müüdud autoga on kolmandal kohal Mercedes, prognoosib IHS.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
13. January 2014, 22:09
Otsi:

Ava täpsem otsing