GM liigub dividendile lähemale

Fredy-Edwin Esse, California 13. jaanuar 2014, 21:23

Enam kui viis aastat tagasi dividendide väljamaksmise peatanud General Motors on liikumas omanikutulu maksmisele taas lähemale, sest firma finantsjuhi sõnul nad teavad, et investorid ootavad seda.

"Meile on selge, et investorid ootavad dividendi," ütles GMi finantsjuht Dan Ammann Deitroidis toimuval Põhja-Ameerika rahvusvahelisel autonäitusel, vahendab Bloomberg. "Võttes kõike toimunut arvesse, oleme järjest lähemal sellele."

Veebruaris tulemused avalikustav GM näitab tõenäoliselt 16. järjestikust kasumlikku kvartalit. Firma on pärast pankrotist väljatulemist 2009. aastal parandanud enda rahavoogu ning vähendanud eelisaktsiate hulka.

Ühendriikide rahandusministeerium müüs viimase osaluse autotootjas läinud kuul ning Mary Barrast saab sel nädalal firma uus tegevjuht praeguse juhi Dan Akersoni pensionile minemise järel. Ammannist saab GMi president.

Maailma suuruselt teise autotootja juhid on öelnud, et firma tahab säilitada kindluse laatse bilansi, mis suudaks vastu pidada ka väga järsule majanduslangusele, ning samal ajal tagastada raha aktsionäridele.

Investorite optimism firma osas on tõusnud tänu paranenud rahavoole, suuremale arvule uutele automudelitele ning valitsuse lahkumisele firma omanike ringist. Kõik see aitas mullu GMi aktsial rallida 42%.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
13. January 2014, 21:24
Otsi:

Ava täpsem otsing