Börs: selle aasta suurim tõus

Fredy-Edwin Esse, California 14. jaanuar 2014, 23:16

Ühendriikide aktsiaturud tegid täna eilse järel kannapöörde ning näitasid 2014. aasta suurimat tõusu tänu oodatust paremale jaemüügile.

"Me oleme tõenäoliselt sellises aktsiaturgude tsüklis, kus head uudised tähendavadki häid uudiseid," kommenteeris Bloombergile Barrack Yard Advisors asutaja Martin Leclerc.

Ühendriikide jaemüük kasvas detsembris kuulises võrdluses 0,2% pärast novembrikuist 0,4% tõusu. Sellegi poolest ootasid ökonomistid vaid 0,1% kasvu ning jättes autod kõrvale, siis nõudlus tegi aasta suurima hüppe.

Lisaks on käimas tulemuste avalikustamise hooaeg ning täna oli kord JPMorgan Chase'i ja Wells Fargo käes. JPMorgani kasum kukkus 7% Bernard Madoffiga seotud petuskeemide kahjutasude tõttu, kuid aktsia lõpetas päeva 0,1% plussis. Wells Fargo näitas rekordilist neljanda ja majandusaasta kasumit, kuid aktsia lõpetas päeva nullis.

Sel nädalal on tulemusi oodata veel sellistes Wall Streeti hiiglastelt nagu Bank of America, Citigroup ning Goldman Sachs Group.

Google'i aktsia rallis tänasega 2,3% pärast seda, kui firma teatas, et 3,2 miljardi dollariga ostetakse ära Nest Labs, kelle asutajate ning töötajate hulgas on väga hinnatud Apple'i endised töötajad, kes aitasid luua esimese iPodi ja iPhone'i.

Intel ja kogu kiibitootjate sektor sai täna tugeva tõuke JPMorganilt, kelle analüütik tõstis Inteli soovitust ja ütles enda klientidele, et näeb paranemise või vähemalt stabiilsuse märke personaalarvutite turul. Inteli aktsia rallis päeva lõpuks ligi 4%.

Eile tegi S&P 500 suurima languse pärast novembrit ning täna järgnes sellele 2014. aasta suurim tõus. Indeks lõpetas päeva 1838,88 punktil ehk 1,08% plussis. Nasdaqi komposiitindeks rallis 1,69%, 4183,02 punktini. Dow Jonesi tööstuskeskmine aga lisas 0,71% ja lõpetas päeva 16 373,86 punkti peal.

Kuld andis tänasega 0,57% järele ning maksis 1244 dollarit untsi kohta. Toornafta hind New Yorgi kaubabörsil kallines aga 0,63%, 92,38 dollarini barrelist. Euro lisas tänasega vaid 0,04% dollari vastu ning võrdus päeva lõpus 1,3679 dollariga.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
14. January 2014, 23:16
Otsi:

Ava täpsem otsing