JPMorgan pani tehnoloogiasektori rallima

Fredy-Edwin Esse, California 14. jaanuar 2014, 21:12

JPMorgan otsustas tõsta Inteli aktsia soovitust usus, et personaalarvutite (PC) turg on paranemas ja see pani kiipidetootjate aktsiad rallima.

Inteli aktsia on täna tegemas selle aasta parimat päeva, olles ligi 4% plussis. Sellele lisaks on teised sektori aktsiad samuti plussis. Advanced Micro Devices, Texas Instruments ja Nvidia on kõik üle 2% plussis.

Tõus tulenes suhteliselt positiivsest vaatest sektorile JPMorgani analüütiku Christopher Danely poolt, kes usub personaalarvutitesse.

Andmed näitavad samas jätkuvalt turul raskusi. Aastases võrdluses kahanes 2013. aastal personaalarvutite tarned 10%, mis on rekordiline kukkumine tööstusele.

Danely sõnul on aga uued andmed viitamas paranemisele. "Esimest korda kahe aasta jooksul on olnud mitu positiivset näitajat PC-de toitumisahelas. Kuigi need ei ole universaalselt positiivsed, siis meie kogemus näitab, et pärast aastaid langust viivad need näitajad vähemalt mõne stabiilse kvartalini."

Danely tõi välja, kuidas firmad nagu Hewlett-Packard, Microsoft ja Lenovo on viidanud paranevale PC nõudlusele ning HP, Microsoft, Lenovo ja Asus on kõik löömas prognoose esimest korda mitme aasta jooksul.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
14. January 2014, 21:12
Otsi:

Ava täpsem otsing