Indrek Kald • 14. jaanuar 2014 kell 12:11

Vaata, kes kandideerivad Keski eurovalimiste nimekirjas

Eile lõppes kandidaatide esitamine Keskerakonna Euroopa Parlamendi valimiste nimekirja. Sisevalimistel taotleb kohta partei 12-liikmelises nimekirjas 23 inimest.

18. jaanuaril toimuval Keskerakonna volikogu istungil valitakse need 12, keda erakonna volinikud soovivad näha eurovalimiste nimekirjas. Valik tehakse järgmiste kandidaatide seast: Edgar Savisaar, Enn Eesmaa, Kadri Simson, Priit Toobal, Jüri Ratas, Mailis Reps, Mihhail Stalnuhhin, Mihhail Korb, Ester Tuiksoo, Kerstin Oudekki Loone, Aivar Riisalu, Olga Sõtnik, Vladimir Bogatkin, Ilona Uzlova, Ramon Loik, Yana Toom, Taavi Aas, Kalle Klandorf, Aadu Must, Vsevolod Jürgenson, Ando Leps, Mihhail Kõlvart, Oliver Liidemann.

Nimekirja lõpliku järjestuse volikogus valitud 12 kandidaadi seas kinnitab partei valimiskonverents varakevadel. 7. juunil 2009 toimunud Euroopa Parlamendi valimistel kogus Keskerakond üle Eesti 26,1% häältest, mis andis Euroopa Parlamendis kaks mandaati. Kumbki toona valitud saadikutest erakonda enam ei kuulu: Siiri Oviir on nüüd parteitu ja Vilja Savisaar-Toomast reformierakondlane.

Hetkel kuum