Analüütik sattus kapitalismi kritiseerimise järel turmtule alla

Fredy-Edwin Esse, California 15. jaanuar 2014, 19:48

Aktsianalüütik Ronnie Moas otsustas televisioonis esinedes välja tuua kõigest paar väikest viga tänapäevase kapitalistliku maailmakorra juures, mis tõi kaasa tõelise pahameele tormi ja ähvardused.

Moas astus läinud nädalal üles CNBC kaabellevi kanalis ning oma kriitika järel pakkus saatejuht välja, et tal on närvivapustus, ta sai anonüümseid surmaähvardusi ning kaotas kümnete tuhandete dollarite väärtuses kliente, kes olid vihased tema märkuste peale, vahendab MarketWatch.

Intervjuud saab vaadata SIIT.

"Tema analüüsid on üks paras jama ja need võivad investoritele olla finantsiliselt ohtlikud," seisis kirjas ühes New York Posti arvamusartiklis.

Moasit kunagi varem finantsiliselt ohtlikuks pole kutsutud. Tema analüüsid on kõrgelt hinnatud briefing.com, Yahoo Finance'i ja Motley Fooli poolt. Ta müüb enda analüüse peamiselt riskifondidele ja institutsionaalsetele investoritele, kes teenivad tema nõuannete pealt kasumit.

Analüütiku enda sõnul ei kannatanud ta enam välja üha laienevat vahet rikaste ja vaeste vahel ning sellega kaasnevat ekspluateerimist. Ta on väsinud, et raha on kõrgema väärtusega kui inimesed. Ta on väsinud firmadest, kes alamaksavad enda töötajatele ning osadel juhtudel isegi mürgitavad enda kliente.

On absurd õigustada jultunud ja hävitavat isekust nimetades seda kapitalismiks. Seetõttu ta võttis sõna,

Ta saatis välja kliendikirja, milles tõi moraalsetel ja eetilistel kaalutlustel välja kolm firmat - Apple, Amazon.com ja Phillip Morris.

Seejärel läks ta televisiooni ning ütles välja asju, mida nende firmade kohta on juba aastaid räägitud. Ent sel korral, kui analüütik neid asju väitis ja andis kaasa veel müügisoovituse, läksid inimesed endast täiesti välja.

Moas tõi välja: Phillip Morris müüb toodet, mis tapab inimesi; Apple maksab enda alltöövõtjatele niivõrd vähe raha, et nad sooritavad enesetappe; Amazoni asutaja Jeff Bezos istub 27 miljardi dollarilise varanduse otsas, kuigi tema ladude töölised on alamakstud ja rasketes töötingimustes.

Analüütiku sõnul on veel sadu ja sadu firmasid, mida ta saaks välja tuua, teiste hulgas McDonald'si ja Wal-Marti, kui ta alustas kõige ekstreemsematest juhtumitest.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
15. January 2014, 19:48
Otsi:

Ava täpsem otsing